Борислав Сандов: Корнелия Нинова е жертва на дезинформация, коалицията трябва да намери път напред

По думите му у нас властва дезинформация, подклаждана от външни фактори

Борислав Сандов
Борислав Сандов Източник: Zonanews

Коалицията е разклатена от външни и кадрови въпроси, което не трябва да се случва във време на кризи, през каквото преминава страната ни в момента. Това заяви по БНТ вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

 

"Със сигурност е важно да седнем на масата и да обсъдим въпросите в по-мащабен план. Да анализираме по-добре процесите, да успокоим топката и да намерим пътищата напред, защото сега едно сътресение и една политическа криза със сигурност няма да се отрази добре за държавата. В тази несигурност, е добре да имаме по-стабилна, по-предвидима и по-сигурна среда", каза Сандов. Той потвърди тезата на Христо Иванов от "Демократична България", че едни нови избори биха осигурили поле на руското влияние у нас.

 

По думите му у нас властва дезинформация, подклаждана от външни фактори и има достатъчно данни, че хора, подпомагани от Кремъл, са се инфилтрирали в социалните мрежи и в някои медии.

 

"Възможно е проруски партии да вземат превес на изборите и целия дебат да се измести - вместо по истинските политики, ще има противопоставяне по линия позицията за войната в Украйна. Русия и Кремъл са оказвали вече влияние на изборите в САЩ и във Великобритания, така че какво остава за България. Нови избори със сигурност няма да са от полза за демокрацията. Путин няма как лично да спечели изборите у нас, но ще спечели това, което търси - несигурност в региона", каза Сандов.

 

Борислав Сандов изтъкна, че колегата му от правителството - вицепремиерът Корнелия Нинова също е жертва на тази вълна от дезинформация заради тезата на БСП против предоставянето на военна помощ за Украйна.

 

"Нинова също е жертва на тази вълна от дезинформация, която нагнетява тезата, че ако България помогне с оръжие на Украйна, това би я въвлякло във войната. А виждаме, че много страни помагат и това не ги въвлича във войната. В момента, в който един народ е жертва на инвазия, е редно да помогнем. Освен това трябва да оценим дали действията на Русия в Украйна не носят риск за целия регион", каза Сандов.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени