Борисов: Ако ръководех кабинета, Кацаров отдавна щеше да е уволнен (ВИДЕО)

Борисов каза, че председател на ПГ на ГЕРБ ще бъде Десислава Атнасова

Среща на Бойко Борисов с новоизбраните народни представители от ГЕРБ
Среща на Бойко Борисов с новоизбраните народни представители от ГЕРБ

"Ако аз управлявах, Кацаров отдавна щеше да е махнат и щях вече да съм се извинил на медиците от "Пирогов". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира казуса с болница "Пирогов". Той направи това на среща с новоизбраните народни представители от ПП ГЕРБ в 46-то НС.

 

"Цялата страна видя, че Кацаров е просто лъжец, но Радев продължава да стои зад него", заяви Борисов. И определи затварянето на зелените коридори за ваксинация като "отмъщение" към самия него. "С ужас наблюдавам как във Франция се готвят за четвърта вълна, а тук пълно бездействие", добави той.

 

В началото на срещата Борисов съобщи, че парламентарната група ще се казва ПГ на ГЕРБ-СДС, председател на ПГ ще бъде Десислава Атанасова, а зам.-председатели - Румен Христов, Александър Ненков и Тома Биков. Секретар - Евгения Алексиева. 

 

Лидерът на ГЕРБ направи и коментар за последните параментарни избори и резултатите от тях. "В 3 от 39 секции в чужбина има разминаване на данните в протоколите и машинните разписки. Ето, затова те не искаха да бройт квитанции. Вече има много сигнали и в страната - гласували цели семейства с преференци, а преференциите са две. Три дни броиха половин процент - главно от чужбина. И сега се оказва, че в преброяването на случаен принци, 9 секции не са предали изборните книжа. И тяхната ЦИК е установила разминаване между протоколите с резултатите и тези от контролното броене. Разликата накрая трябваше да я натъмянават, за да може ИТН да излезе малко пред нас", коментира той.

"За разлика от другите, причиних си да гледам Христо Иванов сутринта, мънка, сега можело да се правят компромиси, а когато не ни стигаха гласовете за Ф-16, това, че ни подкрепиха ДПС, беше тъмна, гадна сделка. Като гледам болницата във Варна и в МВР, назначават хора на "Да, България"", каза Борисов.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени