Борисов категоричен: Приключихме с ПП-ДБ, никаква коалиция с тях, започваме преговори с другите партии

Бих настоял Асен Василев да е пожизнен министър, за да си оправи бакиите, посочи Борисов

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Имаме сериозни резерви по програмата на ПП-ДБ, цели сектори генерират много дефицити. Фискалният резерв няма такава структура, за каквато говорят. Проявихме отговорност! С това поведение с опита да ни подкупват с комисии те взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори. От днес ГЕРБ-СДС започва преговори с другите партии, коалиция няма да правим. В такова Народно събрание ние не можем да изберем и комисиите, няма ясно мнозинство". Това заяви в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод проектокабинета на ПП-ДБ и техните заявки.

 

"Случи се нещо много положително, две антагонистични партии работят по управленска програма, тяхната програма е силно преоразмерена, заложен е много дефицит. Победихме ги и с машини, и с хартия. Тях не ги смущава да разговарят с партии магнити. Ползват двоен аршин. Няма такава структура във фиска, за който говорят", допълни той.

 

"Те продължават да си играят на правителство на малцинството с 64 депутати. Нечувано е с 69 депутати да правиш правителство, с 64 е още по-нечувано. С опита да ни подкупват, да сложат два милиарда за общините в комисия те взривяват ситуацията и отиваме на избори", категоричен е Борисов.

 

Той все пак изтъкна, че преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са приключили, защото "имаме общи неща свързани с правната реформа, енергетиката, отбраната и външната политика".

 

"От днес започваме преговори с другите партии, ще приложим тяхната коварна хватка. Разговорите с другите партии ще кажат какво ще е мнозинството. Всички виждат зловещото състояние на държавата, огромния дълг, който трябва да се тегли", подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

По думите му без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадне в колапс. Борисов не изключи избори през юли. "Слушах наглостта на Лорер, ГЕРБ толкова се е втвърдила, че Делян Добрев е готов вече да ме измести", каза Борисов.

 

"В компютъра си имам поне четири състава на кабинет. Трябва да се направи кабинет от личности, иначе бюджетът няма да бъде приет", каза още Борисов.

 

"Ще предложим кабинет на личности, ако другите партии настояват за това", добави той. "Четвърти път няма да поема отговорността да правя кабинет с 69 депутати. Кабинет с личности може да има хоризонт най-много 6 месеца", изтъкна Борисов.

 

"Никога главата на Гешев не е била на дневен ред, той не е пожизнен главен прокурор. Тази позиция трябва да има контрол", категоричен е Борисов.

 

Вчера той заяви, че ако Асен Василев е финансов министър, той ще е премиерът в сянка. "Бих настоял Асен Василев да е пожизнен министър, за да си оправи бакиите", посочи Борисов.

 

"Финансовият министър ще внесе бюджета, той трябва да реже, ще го подкрепим Василев, иначе трябва да го изперем. Защо ще теглим 13 милиарда дълг, ако държавата не колабира и е фрашкано с пари, откъде ще ни предложат тези 2 милиарда за общините и комисията, която ни предлагат като подкуп", попита Борисов.

 

12 бюджета съм правил в живота си и пак ще направя, затова ще накарам колегите от ПП заедно да поемем отговорност. Няма да позволя да ми се нахвърлят само на мен", увери лидерът на ГЕРБ. "Имаме кандидатура за кмет на София, но още е рано да я оповестим", обяви Борисов.

Още от "Политика"

Румен Радев определи Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател

На 30 март от 14.00 часа държавният глава ще приеме кандидата за служебен министър-председател в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство

Прочетете повече прочетете повече

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени