Борисов на среща с кметове на ГЕРБ: Трябва да имаме предимство при избора на еврокомисар. Ние сме партия на съзиданието - изработваме специална програма, ще стигнем до всяко село (НА ЖИВО)

"Възраждане" обявиха, че техният комисар щял да бъде само български. Това е дълбоко непознаване на Европейския съюз", уточни Борисов и обясни как става разпределянето на еврокомисарите

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Скрийншот видео кадър

Нашите два темела са структурите на партията и кметовете ни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с кметове на партията и депутати.


Той уточни, че е имал три разговора с Илиана Иванова, но тя е имала лични причини, за да откаже кандидатурата за еврокомисар. За това и ГЕРБ предлагат Екатерина Захариева, която има много добро CV.

 

"Възраждане" обявиха, че техният комисар щял да бъде само български. Това е дълбоко непознаване на Европейския съюз", уточни Борисов и обясни как става разпределянето на еврокомисарите. По думите му еврокомисарите действат и работят от името на цяла Европа.

 

"Това са много ясни и подредени теми. Нормално е партията победител на евроизборите да има предимство. Нашето политическо семейство победи на евроизборите, ние също победихме у нас", уточни Борисов.

 

Среща на Борисов с кметове от ГЕРБ
Среща на Борисов с кметове от ГЕРБ Източник: Скрийншот видео кадър

"Що се касае за кампанията, на всички ни омръзна да правим кампания. За два-три месеца не се случва кой знае какво в този размирен свят. В момента разработваме една програма, до ден-два ще стане готова. Като модерна карта на "Гугъл". Ще правим това, в което сме били най-силни. Инфраструктурата, свързаността между градовете, тол системата, платените магистрали", обясни лидерът на ГЕРБ.

 

Той обясни, че винетките трябва да останат за второстепенните и третостепенните пътища. Така хората ще могат да преценят дали да пътуват по такива пътища или да изберат лукса на магистралите, които са платени по цял свят.

 

"Трябва да решим какво да се прави с ВЕЦ-овете. Много от тях са частни. И когато източват язовирите, които се ползват за питейна вода, трябва да помислим дали държавата има изгода от тях", каза още бившият премиер.

И добави, че на части ще събира членовете на ГЕРБ и кметовете, за да разяснява тези неща. "Целта е повече хора да отидат да гласуват", сподели Борисов.

 

Дори когато извали дъжд той се извалява толкова бързо, че не може да бъде хванат. С Делян Добрев имаме идеи за енергетиката, с Жечо Станков - какво се случва с частните ВЕЦ-ове, обясни Борисов.

И добави, че на части ще събира членовете на ГЕРБ и кметовете, за да разяснява тези неща. "Целта е повече хора да отидат да гласуват", сподели Борисов.

 

"Стоим далеч от правителството. Когато ГЕРБ управлява, трябва да носим отговорност, с наши министри", добави той.

 

"Лошотията до такава степен надделя, че вече се пренесе върху политическите партии. Това не ме радва, защото прави политическата система още по-слаба. ГЕРБ ще има друга тактика, ще водим политика на съзиданието", зарече се Борисов.

 

"Кметът на София е шегаджия. Разбира се, че ставам за главен архитект. И ще съм по-добър от него", обясни лидерът на ГЕРБ.



Още от "Политика"

Премиерът Главчев поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедствия

В срещата участваха вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министрите на регионалното развитие и благоустройството, на вътрешните работи, на земеделието и храните, на околната среда и водите, на енергетиката, на икономиката и индустрията

Прочетете повече прочетете повече

Атлантическият съвет: Трагедията със загиналите пилоти е резултат от евтиния политически ПР на Радев

От АСБ искат оставките на адмирал Емил Ефтимов – началник на отбраната, генерал-майор Димитър Петров – командир на Военновъздушните сили ибригаден генерал Николай Русев - командир на Трета авиационна база

Прочетете повече прочетете повече

Шестима министри ще обсъдят с ЦИК предложенията на кабинета за по-голяма прозрачност на изборите

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване (ТУМГ), като се добави и софтуерът за параметризация и съответствието на флаш-паметите

Прочетете повече прочетете повече

Румен Гайтански отказа на Доган: Няма да участвам в изборите нито сега, нито в бъдеще

Коментарът на Гайтански, който в момента е в следствения арест, е по повод новина на БНР, че ще бъде номиниран за кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган – "Алианс за права и свободи" в Сливенски избирателен район

Прочетете повече прочетете повече

Камелия Нейкова: Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК

Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе техните решения

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени