Борисов: Пеевски и Костадинов направиха мнозинство, нищо стабилно не виждам за управление

Много се бият сега ДПС-тата. Имало ДПС и ДПС-1948, казвам го с хумор, пошегува се той

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БГНЕС

Във всички партии се получават такива колизии в момента, че нищо стабилно не мога да видя. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в парламента възможността за редовен кабинет и стабилно управление.

На въпрос дали би осигурил подкрепа за чужд мандат за съставяне на правителство ако има кабинет с предложение Росен Желязков от ГЕРБ да е министър-председател, Борисов каза, че това са само хипотези.

 

"Въпросът не е само да издигнеш еди-кой си, а какво мнозинство ще се събере, за да е стабилно и управлява 4 г. В момента такова мнозинство без "Възраждане", без половината ДПС няма да е стабилно", каза още лидерът на най-голямата парламентарна група.

 

А на въпрос как точно си представя сутрудничество между ДПС и "Възраждане", той каза: 

"Както за кмета на Доспат, комисията (временната комисия в НС за разследването му) - вчера Пеевски и Костадинов гласуваха заедно, Кирил Петков, всичките.  Те си се събират за мнозинства, това, което говорят пред медиите няма нищо общо с практиката".

 

Борисов се е запознал как върви и строителството на магистрала "Струма", защото българите много обичат да ходят в Гърция. И обясни, че ако ГЕРБ застъпи да управлява сега, ще трябват "минимум 5 години" за всички важни проекти, които иначе биха били готови, ако все още бяха на власт - АМ "Хемус" вече би минала Търново досега, например, каза той. 

 

"Булевардите на София са като зебри - чегъртани, грозни. Такава картина не съм вижда. Чисто нови, оставени от нас. Като търкат маркировката и не слагат нова, така е...", разгневи се той.

 

Лидерът на ГЕРБ каза и какво ще правят хората му по време на предизборната кампания: "Ще говорим с какво ще надградим, какво ще правим ако спечелим. Другите да си носят списъци, да се замерят".

 

Той обобщи, че след последните 4 години "България във всяка сфера е назад". "Къде са им водопроводите? Разград, Търговище, Шумен... Много се бият сега ДПС-тата. Имало ДПС и ДПС-1948, казвам го с хумор. Няма добро ДПС", каза той и каза, че няма да прави коалция. "Има добри  мюслюмани, за които съм направил пътища, водопр, обредни зали, осветление, стотици села", заизрежда той.

 

А на въпросите за неприетите закони, той попита защо не са ги приели досега, като е била сглобката. "Защото се пазариха кой ще е главен прокурор и кой ще е шеф на КОНПИ. Тези 4 години само се обвинявахме. Докато течаха обвинения, закони не се приемаха, Искам да го избегнеем. Затова всички колеги трябва да си вземат поука, да го покажат на практика", каза още Борисов.

 

Той коментира и изнесения от Делян Пеевски списък с "касиери в енергетиката": "ГЕРБ няма участие във властта последните 4 години. Не знам какво е оставил господин Пеевски, а и да ви кажа честно - вече не ме интересува".

 

"За тези 4 г. чухме всичко отвратително, грозно - кое е истина, кое е лъжа, между всички лидери, институции. Убихме си авторитетите и хаосът е пълен. Затова ние повече няма да се занимаваме с това. Кой лош, кой добър - има институции. Но най-важното определят хората. Когато си много хубав, много добър, много умен, народът те избира и ставаш първи. Когато не си умен, не те избират и не можеш да казваш какво искат хората", обобщи лидерът на ГЕРБ.      

Още от "Политика"

Цветлин Йовчев: България не е приоритетна цел, но трябва да положим усилия за укрепване на границата

"Ако конфликтът в Ливан не е особено продължителен и ескалацията спадне - не се очаква засилен мигрантски натиск към Европа", подчерта бившият председател на ДАНС

Прочетете повече прочетете повече

Радев събира Консултативният съвет за национална сигурност заради конфликтите в Близкия Изток

Темата на заседанието е "Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия Изток. Необходимост от предприемане на мерки"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени