Борисов с предупреждение към Скопие: Договорите трябва да се спазват, иначе няма да имате падкрепа

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че ако има редовен кабинет ще инициира среща с премиера на РСМ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също отправи послание към Мицкоски, че Северна Македония вече не може да разчита на подкрепата на най-голямата българска партия. "Договорите, особено международни и втъкани в преговорната рамка на ЕС, се спазват”, каза Борисов.

 

Преди дни премиерът на РСМ коментира, че трябва да има предоговаряне на Френското предложение, което бе предпоставка за начало на преговорите и вдигане на ветото от страна на България по пътя към членството на Северна Македония в ЕС.

 

Документът засяга вписването на българите в Конституцията на Северна Македония, за да може страната да бъде приета в ЕС.

 

Борисов заяви, че въпреки добрите отношения между него и партньорите в ЕС, то договорите трябва да се спазват. "Всякакви интерпретации не са добри за колегите от Северна Македония”, смята Борисов.

 

Той подчерта, че ако има редовен кабинет ще инициира среща с премиера на РСМ. "Без нашата подкрепа и тази на Гърция, РСМ нямат шанс за ЕС. Сега нека да са отговорни. Както са получили нашата подкрепа, сега не могат да разчитат на нея”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени