Бойко Борисов: Коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС няма да има! Радев дълго ще управлява! (ВИДЕО)

Предлагаме кабинет от личности да управлява 6 месеца, добави той

Бойко Борисов в кулоарите на 49-то НС
Бойко Борисов в кулоарите на 49-то НС Източник: Скрийншот/Facebook

Щом всички искат да паднем в пропастта, ще паднем. Мокрите сънища на ПП - ДБ да ми сложат етикет "ГЕРБ - БСП - ДПС” няма да се сбъднат. 30 дни получаваме заплати и не свършихме нищо. Следващите 30 ще е същото. Това заяви на влизане в пленарната зала лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"Аз съм категоричен - или личности за три месеца..., но няма да допусна да ми залепите етикети", обърна се гневен към репортерите той. "Отговорността е изправена срещу безотговорност. Личностите в парламента трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не", отсече Борисов.

 

"Вчера чух доста от лидерите на другите партии. Още не сме започнали преговори, а вече чуваме кой ще е помощно колело и т.н. Искате избори, искате дефолт (фалит, бел.ред.), както казват в Щатите? Ще го получите. Щом всички политически партии вкупом искат да паднем в пропастта - ще паднем", ядоса се бившият премиер.

 

Коалиция с БСП и ДПС няма да правим. Безотговорността на ПП-ДБ доведе до взимане на решение дали да се отива на избори. Щом всички искат да паднем в пропастта, ще паднем. Ние предлагаме само личности, мокрите сънища на ПП-ДБ няма да се сбъднат.

 

"На президента Радев му пожелавам да е жив и здрав, защото дълго ще управлява и е последното спасение на българите в момента. Това го казвам на Христо Иванов, Атанас Атанасов и всички тези от ДБ, които стоят от страни, срамуват се от ПП, но мълчат, потривайки ръчички, че може да вземат нещо в местната власт. Категоричен съм, че всички, даже медиите, са виновни, подчерта Борисов.

 

Днес ГЕРБ-СДС започва серия от срещи с парламентарно представените политическите сили - ДПС, БСП, ИТН и  "Възраждане", преди получаването на първия мандат за съставяне на правителство. Да искаш с 60 депутата от 240 да ти дадат абсолютна власт е арогантно, безотговорно и неосъществимо. Абсолютно същото се отнася и до нас. Затова ще се отнесем с уважение към другите политически парти и ще им представим нашата програма", каза лидерът на ГЕРБ по адрес на ПП-ДБ.

 

"Има такъв народ" бяха първите, които употребиха думата "чегъртане". Срещу безотговорността на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" личностите в парламента, а не партиите, трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не. Всичките ви анализатори обясняват колко е лошо и пагубно да се отиде на избори", обърна се Борисов към представителите на медиите в парламента.

 

Имам важна среща с извънокеански партньори, каза още Борисов. "Не сте ни разбрали добре, коалиция с БСП и ДПС няма да правим", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

 

"Личностите в парламента трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не", каза още той. "Българите трябва задължително да ни накажат така, както ни се полагат", категоричен бе Борисов. "Ние предлагаме само личности - за един, за три, за шест месеца... Мокрият им сън - ГЕРБ, БСП и ДПС да управляват, няма да стане", добави той.

 

"30 дена взимаме заплати (в НС, бел.ред) и никаква работа не сме свършили", каза Борисов. "С уважение ще се отнесем към другите политически партии. Ще представим нашата програма, но ние предлагаме само личности", потори многократно той.

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени