Бойко Борисов: Нищо фатално не се е случило, просто ПП-ДБ няма да пътуват в чужбина

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Аз от конституционно право не разбирам и не е редно да се правя, че разбирам. За геополитика мога да говоря колкото искате, аз съм най-компетентен в България. Благодаря на Христо Иванов, че ми благодари за подкрепата за промените в Конституцията. Винаги съм го подкрепял". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента запитан дали е била грешка конституционната реформа.


"Сега е времето да си решим регулаторите заедно и поправките по механизма. Нищо фатално не се е случило, просто няма да пътуват в чужбина", допълни още той.

 

"Единственото, на което държа и няма да го позволя по никакъв начин, е служебен премиер да е Росен Желязков, а истински се надявам и президентът да не посочи Димитър Главчев, защото те биха били свързвани с ГЕРБ". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

 

"Не че не ги е гласувал единодушно парламентът, но няма да е красиво", коментира Борисов и помоли чрез медиите президента да не ги посочва за служебни премиери, ако е възможно.

 

"Когато ГЕРБ управлява, управлява лидерски, с цялата си мощ - в името и за благото на хората, отговори лидерът на ГЕРБ на въпроса защо не иска нито Желязков, нито Главчев да бъдат избрани от държавния глава за служебен премиер.

 

Попитан какво ще стане със служебния министър-председател и възможна ли е конституционна криза, Борисов отговори: Имам един говорител по темата и това е Христо Иванов. Аз съм подкрепил всичко, което той е искал, и той ми е благодарил.

 

По думите на Борисов за избори се иска техническа готовност. "Машини, флашки, сложен процес" обясни той и добави, че ЦИК трябва да си дадат докадите и да вземат решение.

 

"На местните избори имаше проблеми с машините, това, което чухме е, че е имало големи нарушения. Ние винаги сме били за честни избори. Когато някой си прави "ала-бала" с машините, ние не сме стадо", добави той.

По думите му, когато са мислили кой да бъде служебен премиер, може би и трите партии са мислили, че ще управляват вечно, заяви той и обясни, че единият възможен за премиер - Димитър Главчев, не го е виждал от 10 години.

 

Борисов се обърна към Христо Иванов и му обясни: "Лист е листът, който ние внесохме за кандидат-министри. Лично ген. Атанасов искаше здравна министърка. Имаше ги неговите министри на листа, аз зачеркнах трима от нашите, на отбраната, енергетиката и електронното управление".

 

"На лидерската среща дадох компромисите на Асен Василев, а на втората точка му казах, че, ако отговорът е не, как държавата да не се върне назад по важните теми. Три години отстъпление има за Еврозоната, сега спекулират с това", добави още лидерът на ГЕРБ.

 

"ПП показаха жажда с искането на МВР. Нас ни е страх от него. Тези хора незаконно арестуваха, използваха репресивния апарат на МВР. Ако вземат министъра, те пак ще могат да арестуват незаконно", каза Бойко Борисов.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени