Бойко Борисов: Партията ми е мила, но държавата ми е по-мила! Да помислим без избори да съставим кабинет (ВИДЕО)

"Даваме последен шанс", заяви Томислав Дончев пред актива на ГЕРБ по време на националното съвещание на партията

Бойко Борисов на Националното съвещание на ПП ГЕРБ
Бойко Борисов на Националното съвещание на ПП ГЕРБ Източник: Скрийншот видео кадър

Партията ни е мила, държавата е над всичко! Да помисли без избори да съставим кабинет! В тази сложна ситуация, ако отидем на избори, каквото е настроението на партията, ще съсипем държавата. Но в сглобки не ми се участва. Като отговорна партия да се опитаме да въведем ред в този хаос, защото ПП са узурпирали цялата власт в държавата. На Трети март народът показа чудовищно разделение, заяви в речта си пред националното съвещание на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов и се обърна към говорилите преди него Делян Добрев и Томислав Дончев, които излязоха с остри критични оценки на управлението на ПП-ДБ.

 

След такива оценки и аз не мога да взема завоя. Усещам настроенията ви и ако ви накарам да вдигнете ръце дали да ходим на избори, ясно ми е какъв ще е резултатът. Партията ми е мила, но държавата ми е още по-мила. На Трети март видяхме чудовищно раздление на нацията - от една страна проруските партии и от другата страна останахме ние ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Отивайки на избори, трябва да сме наясно, че това разделение ще се разтрои, защото ще сме разбити по между си, а по-отделно ще сме по-слаби в битката за отстояване на евроатлантизма. За три години дотам се докарахме да се радваме, че сме на масата, цитира Борисов изказване на Тагарев, че най-важното, че е бил на масата сред големите на срещата в Париж. Ако сега отидем на избори, не знам как ще водя предизборна кампания, добави бившият премиер.

 

Бойко Борисов на Националното съвещание на ПП ГЕРБ`
Бойко Борисов на Националното съвещание на ПП ГЕРБ` Източник: Скрийншот видео кадър

Аз не мога вече, както преди 9 месеца, да се "сбия" с Кирил Петков. Подготвихме един проект, за да не поставяме колегите от ПП и ДБ в ултиматум. Днес в 14 ч. ще им го предадем, обясни Борисов и обяви, че преговорният екип от страна на ГЕРБ ще бъде воден от Мария Габриел и ще включва Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева. Господ дава на всеки изпитание, колкото може да понесе. Минахме през какво ли не за 3 години, каза Борисов в началото на словото си.

 

Преди Бойко Борисов изказване направиха Томислав Дончев, Делян Добрев, Рая Назарян, Мария Габриел. "Даваме последен шанс", заяви Томислав Дончев пред актива на ГЕРБ по време на националното съвещание на партията. "Едно правителство е, за да работи и дава резултати. Освен Мария Габриел никой друг не дава резултати. Уважаеми колеги, аз се боя, че ротацията в този й вид към момента е по-скоро безсмислена", каза Дончев.

 

По думите му не може да се продължава така, защото МС "не може да е нещо средно между стажантска програма и туристическа агенция". "Няма ултиматуми, има последен шанс – да има правила, ред и гаранции, че правителството ще работи и ще постига резултати за хората", заяви Дончев.

 

По време на националното съвещание говори и Делян Добрев. "До края на миналата година ако не бяхме ние да ги спрем още щяхме да купуваме такъв руски петрол. Те доказват, че съм прав с всеки изминал ден", каза той пред партията. По думите му ПП-ДБ с 10 млрд. лева са финансирали режима на Владимир Путин.

 

Делян Добрев на Националното съвещание на ПП ГЕРБ
Делян Добрев на Националното съвещание на ПП ГЕРБ Източник: Скрийншот видео кадър

"А Навални като почина, реваха като опечалени майки във Фейсбук", подчерта Добрев. Вижда им се краят, надявам се той да е съвсем близо", каза още той.

 

На форума ще бъдат приети два документа. Единият е проект за Споразумение за съвместно управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ до края на мандата на 49-ото Народно събрание. Другият документ представлява механизъм за това как ще се взимат решенията в евентуалната коалиция, включително персоналните и тези за регулаторите.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени