Бойко Борисов: "Промяната" ни отдалечи с хиляди километри от еврозоната и Шенген! (ВИДЕО)

България незабавно трябва да има редовно правителство, подчерта лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Скрийншот видео кадър

Имам голям опит във вкарването на България в "чакалнята" на еврозоната - Европейския банков съюз. Знам как работи нашето семейство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в своя реч пред представители на Българската стопанска камара, членове на европейското семейство.  

 

"Последните 4 години България не се справя. Как да застана срещу моя приятел австрийския канцлер и да му кажа, че външната граница се пази добри. Бог да ги прости, много полицаи загинаха. Защо? Защото няма стабилно управление", обясни той.

 

"В деня, в който влязохме в Европейския банков съюз, се сложи контрол върху банките. На 1 януари щяхме да влезе в еврозоната и Шенген. "Промяната" ни отдалечи с хиляди километри от двете цели. Трябва незабавно България да има редовно правителство и да гарантираме на нашите австрийски партньори нулева миграция", каза Борисов.

 

"Няма ли стабилно правителство, няма ли ясна отговорност, ей така ще си правим мероприятия и ще си говорим", коментира той. 

 

По думите му България е била за пример, а премиера на Великобритания е хвалил страната ни за пазенето на границите. "Пазех дружбата с Турция заради Европейския съюз. Сега Балканският път работи. Всеки ден при катастрофи хващат по 5, по 10, по 20 мигранти. Виждате какво правят в Европа", продължи лидерът на ГЕРБ.

 

"Не ви говоря в бъдеще време - "we will", говоря ви сега какво трябва да се направи", добави той.

 

"Искам отново да си станем държавата, гарантираща външната си граница, и тогава всичко ще се случи. Няма ли стабилно правителство, няма ли ясна политическа отговорност, ще си правим само мероприятия, ще си говорим и ще си търсим други виновни. Не мога да ви обещая нищо. Мога да обещая, че ако ГЕРБ е в управлението, няма да сменя шефа на "Гранична полиция", но ще има политическа подкрепа, добави лидерът на ГЕРБ.

 

От всичко обаче положителното е, че имаме прекрасна Стопанска камара, но бизнесът ще трябва да си плати за това, което направихме през последните 4 години, коментира бившият премиер. Както по друг повод си плащаме по 1 млн. на ден на Турция, каза Борисов. 


 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени