Бойко Борисов: В моя кабинет с Христо Иванов направихме Белазелков конституционен съдия

Дано решенията на Конституционния съд са такива, че да не ни карат да съжаляваме, каза лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БТА

"В моя кабинет с Христо Иванов направихме Белазелков конституционен съдия". Това разкритие направи пред журналисти в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в деня, когато се очаква решението на Конституционния съд за промените в Конституцията.

 

"Отговорност ще носим всички, които са подкрепили тези промени. Надявам се да няма парадокса някои от конституционните съдии, които са подкрепили Конституцията, сега да гласуват против нея", посочи той, вероятно имайки предвид Десислава Атанасова, която в качеството си на парламентарист бе един от вносителите на променитте.

 

"Единственото, което е важно в момента, е да се ограничи да няма пострадали жители в околните места, да се запази животът на пожарникарите", коментира в кулоарите на парламента Борисов във връзка с взривовете в складовата база край Елин Пелин.

 

"Едно време в такива случаи ни вкарваха веднага вътре в пожара – който оцелее, оцелее, сега нищо не го налага", посочи той. И добави: "Още повече, че в антитерористичните звена има роботи, може да се вкарат, да се огледа".

 

"Мисля, че ръководството на пожарната трябва да си запази хората, така или иначе фойерверките гърмят на много празници в държавата, трябва да се запази здравето на хората", заяви Бойко Борисов.

 

На въпрос дали кметът на града трябва да поеме отговорност Борисов заяви, че кметовете се избират от хората. "Ако някой трябва да го укорява, това са хората в Елин Пелин, а не аз", посочи той.

 

Медиите зададоха този въпрос на Борисов, тъй като по-рано днес вътрешният министър Калин Стоянов разкритикува кмета на Елин Пелин. "Този човек по наша информация е някъде дълбоко в Гърция, на някой хубав плаж. Съветвам го да си пие узото, да се маже със слънцезащитен крем и да не си разваля почивката с това, което се случва тук", каза Стоянов.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори и на въпроси, свързани с очакваното решение на Конституционния съд по промените в основния закон и припомни, че в сглобката са подкрепили Христо Иванов за промените в Конституцията.

 

"За миналото не съжалявам никога, да се вайкаш няма полза. Дано решенията на Конституционния съд (КС) да са такива, че да не ни карат да съжаляваме. С конституционалисти трябва да се проиграят всички възможни точки. Не само Десислава Атанасова и Белезелков са конституционни съди, там е и Янаки Стоилов", подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

"В моя кабинет с Христо Иванов направихме Белазелков конституционен съдия", разкри още Борисов. И изтъкна: "Отговорност ще носим всички, които са подкрепили. Надявам се да няма парадокса някои от конституционните съдии, които са подкрепили Конституцията, сега да гласуват против нея".

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени