Бойко Борисов: В по-реална коалиция с ПП-ДБ няма как да сме. И ДПС е в нея

Учудвам се, че и премиерът, и министърът продължават да не решават въпроса със зърнопроизводителите, коментира той

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че т.нар. "некоалиция" няма как да бъде "по-реална коалиция", както и че ДПС участва в нея. 

 

"Некоалицията просто вече започва да става смешна за хората, защото не отговаря на истината, защото ние в по-реална коалиция няма как да бъдем. (...) В тази коалиция на практика е и ДПС", каза Борисов пред журналисти в Народното събрание тази сутрин той. 

 

Учудвам се, че и премиерът, и министърът продължават да не се срещат със зърнопроизводителите, да не го решават въпроса и той да ескалира, коментира лидерът на ГЕРБ.

 

"Иначе София е свикнала, с месеци стоеше затворен Орлов мост. Не е толкова страшно, просто сегашните ни некоалиционни партньори не са свикнали с това", коментира той.

 

Всичко се решава с диалог, в интерес на хората, на бранша, на секторите, на индустрията, посочи Борисов. Все още не съм чул икономическия министър, търговските аташета какво правят, това е огромен апарат, който седи и чака парламентът да вземе решение, коментира той.

 

Лидерът на ГЕРБ направи нетрадиционно предложение - тъй като "шегите с майбасите" тревожели зърнарите, да се провери кой какви коли има в различните сектори.

 

Борисов за пореден път отказа да каже кой ще е кандидат-кметът на ГЕРБ за София. По думите му има по-важно неща за него в момента. Само каза, че Росен Желязков няма да бъде кандидат-кмет. 

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени