Бойко Борисов: Занимаваме се с кокошкарски обиди, вместо да работим

Лидерът на ГЕРБ предложи да се изпрати президента на срещата на НАТО във Вашингтон

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Какво ще се случи и кой би бил няма никакво значение, когато ние нямаме национални позиции, нямаме парламент, който да защити националния интерес". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира дали има шанс за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.

 

Трудно ми е да ги слушам - и едните, и другите. Натъжен съм. ЕК излезе с доклад как българският народ е пропилял времето и милиарди, много милиарди по ПВУ, еврофондовете за съжаление не се използват от българите и едва след май месец правителството започва да работи по тях".

 

По думите на Борисов депутатите се занимават с кокошкарски обиди:

"Вместо да благодарим на ИТН, че вчера гласуваха за избора на председател, така че да може Христо Иванов да си тръгне. При положение, че нямаме план, милиардите стоят, предстои среща на най-високо ниво в НАТО. Вместо да слушаме позицията на България, да спорим по нея, да изпратим президента".

 

На въпроса дали смята, че Румен Радев трябва да представлява България на въпросната среща, Бориов отговори:

"По наше време, поне аз като бях премиер, аз ходех по европейските съвети, а главнокомандващият ходеше по срещите на НАТО. Трябваше вече да имаме позиция".

Още от "Политика"

Министър Атанас Запрянов с подробности за помощта, която се предлага да бъде изпратена на Украйна

На въпрос кога ще бъде изпратена новата помощ за Украйна, министърът обясни, че предстои правителството да вземе решение, след това да се координира със съюзниците и Украйна, като се осигури и логистиката

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени