БСП-Пловдив също бойкотира Нинова и централното ръководство - не излъчи листа

Теодора Халачева обвини някои от членовете на БСП в Пловдив, че действали като къртици на председателя Корнелия Нинова

Проф. Иво "80 процента дебили" Христов
Проф. Иво "80 процента дебили" Христов Източник: БСП

Градската партийна конференция  бойкотира кандидат-депутатската листа за 16 МИР с 43 гласа против, 22 за и 21 въздържали се снощи в панаира, съобщава Plovdiv online. Така листата ще се нарежда от Националния съвет на БСП. Причината е, че от над 40 номинирани от районните организации, само 16 са представили документи за съгласие.

 

Водачът, определен от Позитано 20, проф. Иво "80 % дебили" Христов поиска да му се гласува вот на доверие, но делегатите не го приеха. Те обаче го подкрепиха с ръкопляскане в залата. Не съм свикнал да влизам в битки, които ще загубя, в битки, в които ще ме стрелят в гърба, в битки, в които зад мен няма отбор, когато зад мен има хора, които не знаят как да воюват, каза Христов, който нарече преди няколко години "дебили" 80 процента от българите. Последната предизборна кампания разруши последните ми илюзии за политическо и човешко отношение, е добавил той. Интересно неговото мизантропично отношение към хората как ли се възприема от тях. 

Да не се остане с впечатление, че да бъда депутат ми е детската мечта. Аз преди 5 години заложих името си. Не ме карайте да си загробя името сега. Няма да участвам в лагери, не ме използвайте като оръдие един срещу друг, каза Христов, видимо разочарован от случващото се сред червените в Пловдив. Той поиска да му се гласува доверие и ако не го получи, да се откаже да участва във вота на 11 юли. Това обаче не се случи.

 

Теодора Халачева пък обвини някои от членовете на БСП в Пловдив, че действали като къртици на председателя Корнелия Нинова. Халачева изтъкна, че имала най-много номинации за листата, но твърдо няма да участва във вота на 11 юли. Георги Търновалийски също си направи самоотвод. Не искам да бъда депутат в групата на БСП с това ръководство, каза Търновалийски. Никой не обясни защо е изключен председателят (Георги Гергов – б.р.), защо се подменя листата, защо се игнорира Градския съвет. Не можем да си предадем партията. Аз заставам зад моя отбор, зад тези млади хора, които с авторитета си, с имената си, с уменията си заявиха, че няма да участват в тази игра, но ще продължат да работят, посочи Търновалийски.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени