БСП връща третия мандат, ако го получи от президента

Няма да търгуваме с постове, обяви Георги Свиленски

Георги Свиленски, БСП
Георги Свиленски, БСП Източник: Zonanews

БСП ще върне третия мандат за съставяне на правителство, ако го получи от президента. Това обяви по БНТ Георги Свиленски. "Чудя се защо България трябваше да загуби 9 месеца, за да се стигне до вчера - ГЕРБ хвърлиха кърпата и казаха, че няма да правят правителство, защото се търгуват постове". Това коментира в студиото на БНТ депутатът от БСП.

 

За заявката на ГЕРБ, че могат да продължат разговорите с ПП-ДБ след избори коментира: "Пожелавам им успех в предизборната кампания- ако това ще им е кампанията, че ще продължат разговорите, то по-добре да не ги спират".

 

В следващ парламент социалистите ще работят с тези, които искат да решават проблемите - Свиленски обаче отказа да посочи партии, а призова да се изчака да стане ясно кой ще влезе в следващото НС. "Тази кампания трябва да я формулираме не с кого, а за какво - всяка партия да каже за какво ще се бори".

 

Георги Свиленски не вижда проблем с последните промени в Конституцията, според които парламентът ще заседава и при служебно правителство. "В нормална ситуация парламентът винаги заседава и не се саморазпуска. Това, че три години сме в някаква шизофренна ситуация да направим пет избора не значи, че лошото трябва да стане правилно".

 

Според депутата другите два мандата са изчерпани и отново потвърди, че ако третият мандат отиде при БСП, ще го върнат веднага.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени