"Да, България" изпрати верен БКП кадър в bTV

Велизар Шаламанов е избран за секретар на първичната партийна организация (ППО) на випуска през 1983 г.

Велизар Шаламанов
Велизар Шаламанов Източник: bTV

В днешния предизборен дебат в предаването "Тази сутрин" по bTV участват обичайните заподозрени - двама бивши верни БКП кадри, един бивш служител на Седмо управление на Държавна сигурност и ...Мангъров! "Никога не съм бил ляв. Баща ми ще се обърне в гроба, ако разбере, че съм с лява партия", каза преди време същият Атанас Мангъров, когато обяви, че ще бъде кандидат-депутат от лявата, проруска партия "АБВ". Партия, създадена от бившия агент "Гоце" и с днешен лидер "Запалката", както протича в документи на ГДБОП бившият висш кадър на БСП Румен Петков. Татяна Дончева е ясна. Цветанов - и той. В Zonanews първи публикувахме автентичните  документи  на Цветанов като служител в Седмо управление на ДС.

Участниците в дебата по bTV
Участниците в дебата по bTV

Да видим обаче кой е представителят на криптокомунистическата, ляво-либерална формация "Да, България" с лидер коминтерновският наследник Христо Иванов-Бойкикев. Става дума за Велизар Шаламанов, бивш БКП активист и партиен функционер. Ама какъв да бъде, там са само такива - Иво Мирчев, наследник на партиен секретар от компартията, Стефан Тафров, внук на личната учителка на Вълко Червенков по френски, Велизар Шаламанов.

 

Бабата на Стефан Тафров - учителка по френски на Вълко Червенков
Бабата на Стефан Тафров - учителка по френски на Вълко Червенков
Източник: Zonanews

Ето какво пише в едно специализирано военно списание през 1984 г. за Шаламанов:
"Паметна ще остане 1980 г. за курсант Шаламанов - приет е за член на БКП. След две години е избран за член на партийното ръководство на подразделението. Оценено е по достойнство и умението му да работи с хората. През 1983 г. е избран за секретар на първичната партийна организация (ППО) на випуска".

 

Велизар Шаламанов е бил партиен секретар
Велизар Шаламанов е бил партиен секретар Източник: Zonanews

 

 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени