Дани Канзирева: Не се притесняваме нито от проверки, нито от ревизии, нито от служебно правителство

Нека тези хора застанат с лицата си и да кажат как смятат да управляват, с какви хора, той вече не е шоумена слави Трифонов, той е политикът Станислав Трифонов, призова Каназирева

Дани Каназирева
Дани Каназирева Източник: NOVA

Абсурдно е поведението на хора като Атанасов, които имат по-нисък резултат от ГЕРБ. Т.нар. нови партии са със стари лица и хвърлят държавата в хаос. Това каза в предаването "Събуди се" по NOVA народният представител от ГЕРБ Дани Каназирева. "Те бягат от отговорност и вървим съм нови избори.Вчера станахме свидетели на поредния цирк от Мая Манолова, която злоупотреби със своята позиция на председател на комисия. Това е поведение "ала Костинброд". Това до нищо не може да доведе, освен до поредния скандал, който да й осигури преминаването на 4-процентната бариера при предсрочни избори", допълни тя.
 
Дани Каназирева каза, че ГЕРБ не го е страх от проверка и най-добрият начин на проверка и ревизия е трите партии - ИТН, ДБ и ИМВ - да направят стабилно правителство и тогава ще имат достъп до всички документи в министерствата. "Самата Татяна Дончева вчера каза обаче, че тази комисия е с предизборна цел. Тези хора хвърлят страната в безпрецедентен хаос", коментира още Каназирева. "Демократична България" е вносител на промяната за депутатските заплати, трябваше да зададете този въпрос на предишния Ваш гост", отговори Каназирева на въпрос за предложенията за промяна на депутатските възнаграждания, визирайки Атанас Атанасов, който беше в студиото на NOVA преди нея. 

 

Народният представител от ГЕРБ каза, че "Има такъв народ" се страхуват от въвеждането на мажоритарни избори. "Техният лидер е с изтичаща карантина, не дава отговори, не се явява, не казва какво смятат да правят", добави Каназирева. "В НС имаме партии, които са идеологически несъвместими и всяко едно тяхно предложение се бие с това на другите от тях. Един пример: приетият мораториум ще спре назначавенто на нов ЦИК - нещо, което уж е тяхно основно искане", обясни тя.

 

"Къде е Станислав Трифонов, къде е неговото шоу? Г-н Борисов и неговите министри през цялото време носят отговорност, до последния момент. А къде е Трифонов? Нека тези хора застанат с лицата си и да кажат как смятат да управляват, с какви хора, той вече не е шоумена слави Трифонов, той е политикът Станислав Трифонов. Не може да отидеш с три основни искания и цели и веднага след като си влязъл в НС да се откажеш от тях", категорична е Дани Каназирева. 

 

"Не сме канили за разговор други партии, освен ИТН и ДБ. Нека видим сега те дали имат силите и смелостта да управляват страната. Не съжалявам, че влязох в НС. ГЕРБ е първа политическа сила . Другите една година само ни критикуваха – нека поемат отговорност", завърши Дани Каназирева.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени