Даниел Митов разби на пух и прах фейковете за имотното му състояние: Медиите, които твърдят, че имам влогове за 600 000 лв., да се извинят

Това е безобразие, допълни той

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: ПИК

Нямам влогове за 600 000 лева. Откъде да ги имам. Погледнете декларацията. Това е безобразие. Най-малкото журналистите, преди да напишат нещо, трябва да прочетат какво пише вътре в декларацията.

 

Това коментира зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред ПИК и журналисти от други медии в кулоарите на парламента по повод фалшивите новини, които се разпространяват в някои медии, че има на влог 600 000 лева.

 

"Аз през 2020 г. съм се прибрал от чужбина. Като всеки един нормален български гражданин, отишъл съм в банка и съм изтеглил кредит, за да си купя жилище", обясни той.

 

"В декларацията пише на каква цена го купих - 225 000 лева струва жилището, аз съм изтеглил 170 000 лева кредит", каза Митов и добави: "Ясно е откъде е теглен кредита, в какъв размер е и жилището в какви стойности е."

 

"Не знам как да си обясня неверните данни, които излизат по някои сайтове, освен с некоректност и недобросъвестност в някои медии. Моля ги в момента, в който прочетат декларацията, да се извинят", отсече Митов.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени