"Демократи" за пример - "Да, България" избира председател, а Христо Иванов е единствен кандидат

Той напусна поста заради слабия изборен резултат

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: Правосъдие за всеки

Партия "Да, България" избира председател. Единствен кандидат за поста е сегашният председател в оставка Христо Иванов. Той напусна поста заради слабия изборен резултат на последния парламентарен вот на коалиция "Демократична България", от която партията е част.

 

Христо Иванов подаде оставка ден след изборите, на които дясната коалиция получи малко над 6% подкрепа за разлика от вота през юли, когато резултатът беше двоен - 12,06 на сто от гласовете на избирателите.

 

На конференцията ще бъдат избрани и другите ръководни органи - Национален съвет и Контролна комисия на партията, съобщи БГНЕС.

 

Открит за медиите ще бъде докладът на Христо Иванов и изявленията на двамата министри, които "Да, България" има в управляващата коалиция - на правосъдието Надежда Йорданова и на електронното управление Божидар Божанов.

Повече от очевидно е, че тази ляволиберална партия не е демократична в същността си, след като кандидатът за председател е само един - при това този, който е виновен най-много за слабото им представяне на последните парламентарни избори.

 

Единственото друго интересно очакване е дали някой ще се осмели да постави и въпроса за участието на тази партия в коалиция с БСП - партията, донаесла безброй нещастия и беди на страната (заедно със своята предшественичка БКП, от антибългарското наследство на която от БСП не се отказват). 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени