Десислава Атанасова: Бойко Борисов е най-подготвен за премиер, няма друг, който да е управлявал толкова дълго в демократичната ни история

Последната година и половина беше загубена за българите, подчерта тя

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Кой ще управлява, зависи от  вота на българите на 2 октомври. Изненадана съм от ентусиазма на Бойко Рашков. За година и половина българите осъзнаха, че времето, в което Рашков, Петков и Василев управляваха Бг, е изгубено. Тиражираха се лъжи за Хемус, за чувалите с пари, за ББ, който яде хора, съдът се произнесе за незаконните арести на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Това каза по NOVA бившият председател на ПГ на ГЕРБ-СДС в 47-то НС Десислава Атанасова.

 

Факт е, че нищо, за което отговаряше Рашков, не се разреши – кризата с мигрантите, пътната безопасност, борбата с корупцията, добави тя.

 

Антикризисно правителство означава да приемем, че сме в криза и трябва да решим проблемите с газа, инфлацията, доставките, дефицита… ГЕРБ изработи серия от антикризисни мерки, заради проблемите, които остави "Промяната", предложихме преди време евроатлантическа коалиция, ДБ обаче предпочита коалиция с БСП, подчерта тя.

 

С кого ще управляваме - това е разговор за 3 октомври. Само гражданите решават коя ще е първата политическа сила. Ние имаме програма с разписани мерки във всички секторни политики. По-важни са хладилника, инфлацията, доходите, а не кой с кого ще управлява. ГЕРБ винаги е поемала отговорност да се справя, управлявали сме и самостоятелно, и в коалиция. Били сме заедно само с Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Никога с БСП или с ДПС, заяви Атанасова.

 

Бойко Борисов е най-подготвен за премиер, няма друг, който да е управлявал толкова дълго в демократичната ни история. Рано е да се каже коя ще е номинацията ни да премиер. Не поставяйте под съмнение нашата евроатлантическа ориентация. В предходния парламент бяхме първите, които предложихме военна помощ за Украйна, не ДБ и ПП, които се съобразиха с БСП. За газа искаме публичен международен търг за газа – за да има диверсификация, категорично заяви кандидатът за народен представител в Разград и Русе.

 

Предложението за мораториума за тока бе наше. Също и за компенсациите за бизнеса и гражданите. За да има реформи, трябва да имаме редовно правителство. Надявам се на нормална предизборна кампания, без лични нападки, добави Десислава Атанасова. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени