Десислава Атанасова: В коалиция с БСП и ДПС никога няма да ни видите

Съдебната реформа се ползва за политически ПР от ПП и ДБ, отбеляза тя

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Съдебната реформа се използва за политически PR от "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Това коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в ефира на bTV. По думите й съдебното законодателство умишлено не се придвижва напред само защото тази тема служи за предизборна кампания на ПП и ДБ.

 

Тя посочи, че ГЕРБ не е на власт от две години, а в кабинета "Петков" промените са можели да минат и добави, че по част от промените Върховният касационен съд е обявил, че са противоконституционни.

 

"Най-големият проблем на 48-ия парламент не беше какви закони прие или не прие, а че не излъчи кабинет", каза още Атанасова. По повод обединението на "Продължаваме промяната" и "Демократична България", Атанасова заяви, че "БСП традиционно се коалира с доста по-малки партии, но никога не е първа".

 

В коалиция с БСП и ДПС никога няма да ни видите, заяви категорично Атанасова. Тя обясни, че срещата между лидери е нещо нормално в политиката. Така тя отговори на въпрос за това, че Бойко Борисов се е срещнал с Корнелия Нинова в парламента.

 

Тя посочи, че няма решение за влизане в коалиция с БСП. Атанасова обясни, че за нея е поемане на отговорност лидерите да са начело на листи. Запитана дали след това Бойко Борисов ще се откаже от депутатското си място, тя обясни, че е било поставяно условие лидерът на ГЕРБ да не участва в законодателната и изпълнителната власт.

 

"Бойко Борисов показа, че за него мястото в Народното събрание в никакъв случай не е самоцел и не му трябва имунитет, защото той няма от какво да се защитава, за да се пази за депутатски имунитет. Тоест не се притеснява нито от евентуални някакви разследвания, нито от нищо. В крайна сметка след предходните избори някои искаха да го пенсионират, други го искаха на далечен остров. Трети го искаха в затвора и какво ли не. Бойко Борисов със сигурност ще бъде в парламентарните листи на коалиция ГЕРБ-СДС", каза тя.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени