Десислава Атанасова за скандала с ДКК: Този сблъсък не е политически, става въпрос за сериозни нарушения

Изненадана съм, че настоящият министър на икономиката не коментира конкретните казуси, добави тя

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: ПП ГЕРБ

"Категорично смятам, че този сблъсък не е политически. Това е сблъсък между тези, които бранят държавността и тези, които не спазват законността. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред NOVA.

 

"Тук става въпрос за много сериозни нарушения. Аз не приемам тезата, че членовете на Съвета на директорите имат нещо общо с ГЕРБ", допълни тя. По думите на Атанасова  назначените са издържали конкурси. Тя беше категорична, че те нямат нищо общо с ГЕРБ. "Не смятам, че трябва да търсим подобна спекулация".

 

Най-скандалното в този казус според нея е свързано с това, че при подписване на решението то вече подлежи на съдебен контрол. "От решенията, които тя е вземала, са произтичали изводи и последствия", каза тя. По думите ѝ Съветът на директорите е одобрил един текст, а г-жа Караганева е подписала документ с друг текст.

 

"Намесваме се, защото считаме, че законността, държавността и почтеността, когато се слагат на преден план от някого, то той трябва да има морала да ги защитава", заяви Атанасова и допълни: "Изненадана съм, че настоящият министър на икономиката не коментира конкретните казуси. Г-жа Везиева е принципал и отговорен министър на икономиката. Ако е застрашена законността и прозрачността, това води до щети за държавата".

Още от "Политика"

Радомир Чолаков: Има дискусии за това как трябва да бъде конструирано избирането на служебно правителство

Днес бяха обсъдени предложенията, свързани с Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) и въвеждането на индивидуална конституционна жалба

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Денков: България развива успешни модели на сътрудничество със световните върхове в науката

Министър-председателят участва в официалното откриване на новата високотехнологична сграда на Институт "Големи данни в полза на интелигентно общество" (GATE)

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ-СДС: Ще участваме единствено в заседанията на НС за изменения в Конституцията (НА ЖИВО)

Очевидно той (Денков, бел. ред.) няма качеството на министър-председател, след като здравният министър си взема решения без да са съгласувани с него, заяви Десислава Атанасова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени