Димитър Главчев: Генерал по принцип може да бъде и интелектуалец, но не в нашия случай

Бившият председател на НС подчерта, че от ГЕРБ никога не са се коалирали с ДПС

Димитър Главчев
Димитър Главчев Източник: Bulgaria ON AIR
"Всеки се явява на избори с мисълта, че ще спечели. Не мисля, че проф. Герджиков ще отпадне за балотажа, мисля, че ще спечели изборите", заяви Димитър Главчев от ГЕРБ в студиото на "Денят ON AIR".
 
Партията му се надява Герджиков да бъде избран като антипод на Румен Радев. 
 
"Генерал по принцип може да бъде и интелектуалец, но не в нашия случай. Ние търсихме фигура, която да обединява, а не да разделя. Досегашният президент не може да се нарече, че олицетворява единството", подчерта Главчев. 
 
Според него изказването на проф. Герджиков, че няма нищо общо с ГЕРБ е било грешно разтълкувано. 
 
"Аз го отдавам на липсата на политически опит. Човек винаги може да изпусне дума, която да се изтълкува по начин, който не е правилен. Той добре подчерта, че разчита на подкрепата на ГЕРБ. Такива хора говорят и по-открито, но не го е казал в смисъла, в който се разтълкува - че го е срам от ГЕРБ", уточни бившият депутат от ГЕРБ. 
 
Той подчерта, че на тези избори много неща ще се случат за първи път - каквото  е и издигането на кандидат за президент на ДПС.
 
"Когато кандидат за президент е председателят на партията, никой не може да предположи дали ще има балотаж. Всеки отива на избори, за да спечели и да дръпне гласове за парламентарния вот", заяви Главчев пред Bulgaria ON AIR..
 
И подчерта, че от ГЕРБ никога не са се коалирали с ДПС. 
 
"Ние с ДПС никога не сме управлявали заедно, има такива митове, но аз не съм присъствал нито на разговори, нито на съглашателства. В НС сме имали теми, по които те са гласували в наша подкрепа, като запазването на плоския данък. Има теми, по които имаме общи виждания, не смо с ДПС, но и с БСП, това е нормално", уточни ексдепутатът.
 
Той беше категоричен, че още е рано да се говори с кого ГЕРБ биха се коалирали в следващото НС.
 
"Ако някой иска да изчегърта корумпираните, ние сме "за". За съдебната реформа си струва да работим заедно, всички са "за" съдебна реформа. Но тя не се изразява в това главният прокурор да не се казва Иван Гешев. За отстраняването на който и да било главен прокурор трябва да се промени Конституцията, а едва ли ще се събере нужното мнозинство от 2/3 от депутатите. Те обикновено мнозинство не успяха да съберат", коментира Главчев.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени