Джевдет Чакъров се обяви срещу едноличното управление на Пеевски

Чакъров каза още, че при гласуването на кабинета на ГЕРБ вчера се е съобразил с препоръката на почетния председател на партията Ахмед Доган

Джевдет Чакъров
Джевдет Чакъров Източник: Zonanews

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров се обяви срещу едноличното управление на Делян Пеевски. Той заяви, че колективното вземане на решения в партията трябва да бъде възстановено, за да се запази единността на партията. "Трябва да се променят принципите на управление в партията, защото едноличното управление води до тези процеси (на разделение, бел. ред.)."

 

Той добави, че в ДПС има напрежение, което се дължи на блокираната работа на колективните органи на партията. По думите му процесите за разцепление на движението са в ход, но той изрази надежда, че разумът ще надделее.

 

Чакъров каза още, че при гласуването на кабинета на ГЕРБ вчера се е съобразил с препоръката на почетния председател на партията Ахмед Доган.

 

За вчерашната заплаха на Делян Пеевски, че ще изключи от групата 15-те депутати, които му се опълчиха, с мотива, че не са евроатлантици, Чакъров обяви, че в ДПС всички са евроатлантици.

 

"Да, г-н Росен Желязков е една чудесна кандидатура за министър-председател, но не е нормално в една демократична страна, страна - членка на Европейския съюз, да няма никакъв преговорен процес", добави той.

Още от "Политика"

Пеевски към "Възраждане": Няма да позволя на проруски партии да се гаврят с ДПС!

Нека да спрем с тези спекулации и да гледаме държавата да има управление, каза лидерът на ДПС за думите на президента Румен Радев, че България се превръща в "безсрочен донор" на Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени