Емил Димитров: Раздялата на Обединени патриоти изяде главата на ВМРО

Той уточни, че не е водил разговори с някоя политическа сила и не е получавал предложения за пост

Министър Емил Димитров
Министър Емил Димитров Източник: МС

Това, че Обединени патриоти се разделиха в навечерието на изборите. Мисля, че  ако има нови избори, Патриотите трябва да се обединият. Това каза в предаването "Неделята на NOVA" министърът на околната среда и водите в оставка Емил Димитров в отговор на въпрос "Какво изяде главата на ВМРО?". "Малкото камъче събори голямата кола. Ако бяха влезли с 30 депутата, щяха да направят правителство с ГЕРБ", добави той.

 

Той уточни, че не е водил разговори с някоя политическа сила и не е получавал предложения за пост. Димитров припомни, че категорично е отказал да участва в изборите. "След като си дал една година за едно нещо, ти е жал да го хвърлиш на боклука – оперативен център, води, чистота на въздуха. Аз бях сложен в една среда, грижа се за нея. Но като гледам какво става в парламента, ми става тъжно. Има процедури, които трябва да бъдат свършени, а те са закъснели със 7-8 години", каза още Димитров и добави, че няма да спре да работи до обявяването на нов министър.  

 

Емил Димитров разкри, че не е водил разговори за участие в новото правителство. "Всичко е пито-платено. Никой  не ме е потърсил да ми благодари за свършеното, след всички жертви, които направих. Единствено Валери Симеонов ми подари една голяма картина. Човекът призна какво съм свършил. Всеки разговор е индивидуален. Бях поел ангажимент, бях влязъл от квотата на ВМРО, дължах и услуга на Борисов, помогнах му, но с това се изчерпах. Вече нямам ангажимент към никого. Трябва разговор с всеки, за да видя какво ще правят. Ако мислят да съсипват държавата, аз няма да съм част от този проблем. Ако ще помагат, искам да е ясно с кого", коментира Ревизоро.

Още от "Политика"

Борисов предаде властта, изненадващо похвали Радев за подбора на служебния кабинет

"Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние - видно и от доклада на ОССЕ", каза още Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени