Георг Георгиев: Ние не се явяваме на избори, за да се коалираме. Ние винаги се явяваме, за да покажем, че сме по-добри!

За да има лидерски диалог, трябва да има лидери. В случая имаме един лидер. Имаме и двама уволнени от българите - мога да кажа бив...

Георг Георгиев
Георг Георгиев

За да има лидерски диалог, трябва да има лидери. В случая имаме един лидер. Имаме и двама уволнени от българите - мога да кажа бивши лидери. Провалиха се начело на държавата с гръм и трясък. Това каза по БНТ лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев.

 

Няма друг манипулатор като г-жа Нинова. Тя само за няколко седмици получи амнезия, забрави, че е била вицепремиер и министър на икономиката. Обещаваха четири  пъти по-евтин газ, получихме 60 % по-скъп. Малко е лицемерно към нас като хора и български граждани да ни се говори с назидателен тон и да се обръщат към опозицията, че тя е винона. Извинявайте, г-жо Нинова, вчера вие не различихте Неохим от Нефтохим, заяви бившият зам.-външен министър в правителството "Борисов 3".

 

Спотанният протест, който спонтанно се отмени трябва да се премести на "Позитано" 20, а не пред президентството, подчерта Георгиев. 

 

Той добави, че Кирил Петков е заявил, че по интерконектора вече тече газ. "Този конектор бе започнат по времето на ГЕРБ и трябваше да е завършен до април 2021. Промяната не само систематично лъжат, но и казват, че вече тече газ. Ако нямаше ГЕРБ, то 80% от газопреносната мрежа на Балканите нямаше да е в България. Ако не беше ГЕРБ нямаше да има условия за транзитиране на азерска газ, припомни лидерът на МГЕРБ.

 

На въпрос на водещата защо се намира все още в строителство интерконектора, бившият зам.-външен министър отговори, че е имало пандемия от Ковид, много проекти в световен мащаб са били забавени. "Забавянето по тази връзка не е по вина на България. Ако ГЕРБ управляваще - вече щеше да тече газ. Когато се лъже - трябва да се разбира какво се лъже. Защото началникът на кабинета на Кирил Петков казва, че 4 пъти ще поевтинее газа, а той се вдига с 60%", отбеляза Георг Георгиев.


Водещата повтори опоркат ана Петков и сие, че имало договорени кораби с втечнен газ, които ще покрият нуждите до края на годината, евентуално март догодина. "Вие говорите постоянно за криза и тежка зима. Излишно ли нагнетявате", попита водещата Цвета (популярна още и като Флора) Стратиева.

 

"Корабите са разтоварени в Турция и Гърция и отново с посредници са продадени на по-високи цени. Обещаните от Кирил Петков седем кораба не знаем къде са. Аз мога да кажа сега - договорил съм 70 - само ги платете", отговори Георгиев. 

 

За тези неща си има документи, заяде се Флора. "Права сте - ето ги фактурите с посредниците. 100% руски газ, които го купуваме с 30% по-висока цена", засече я лидерът на МГЕРБ.

 

Асен Василев заяви, че не е виждал такива документи, упорстваше Цвета (Флора) Стратиева. "Асен Василев да започне да си говори със своя премиер. Ние с вас утре ще плащаме с 60% по-високо синьо гориво", подчерта Георгиев.

 

На въпрос за позицията на ГЕРБ относно преговори с Газпром, Георг Георгиев отговори, че преговорите трябва да уддовлетворяват и двете страни. "Ние сме солидарни с ЕС. Но да натоварваш българските граждани с пъти по-високи сметки - това означава, че си се провалил. ГЕРБ бе политическата сила, която каза - "Ние сме за диверсификация". Ние им казахме да се откажат на 100%, ама да се откажат, а не през посредници пак да се купува с 30% по-скъпо. Ще платим 800 млн. лв. чрез заем за оздравяването на "Булгаргаз", възмути се бившият зам.-външен министър.

 

Проевропейска коалиция може да има с проевропейци. С квазикомунисти трудно може да има коалиция. И това не е само мое мнение, а вероятно и на българските граждани. Това, което наблюдаваме в ДСБ и ПП е предателство към избирателство. По идеологическа и разума линия е проблем - ДСБ и БСП. Корнелия Нинова каза онзи ден, че Газпром е незаобиколим фактор в България. Нинова каза не на оръжието за Украйна (не безвъзмездно), не на газа от Газпром (но с посредници може), добави Георгиев.

 

"През годините наблюдавахме най-тежката размяна на политически реплики между Борисов и Радев. И най-големия критик не може да обвини ГЕРБ и президента в колаборация. Когато говори разума - той има един език. Ако има консенсус по определни теми - инфлация, газова криза, задаваща се икономическа криза, какво има повече да твърдиш", заяви той.

 

"Ние казахме, че имаме 7 точки и това са червените линии, винаги са били факт. И ние не отстъпваме от тях за разлика от БСП и от ПП. Ако има идеи, а не корупция и интереси, може да се седне да се говори. 12 години българските граждани показаха, че не са скептични към нас.. 12 години ББ бе премиер, а ГЕРБ управляваше. Сега само за шест месеца Кирил Петков и Корнелия Нинова бяха уволнени", коментира Георг Георгиев.

 

Ние не се явяваме на избори, за да се коалираме. Ние винаги се явяваме, за да покажем, че сме по-добри. Не влизаме в безпринципни договори, не вдигаме цените, не вкарваме държавата в криза и хаос. Когато говорим за управление - то трябва да има ясни параметри. Да е обективно обосновано. Не може да бъде обаче управление "десни цели с леви мерки". Тази коалиция се срина под натиска на собствената си не само идеологическа немощ - не можаха да разпределят парите. До последния ден за това говориха. Залогът за тази коалиция бе Бойко Рашков - червеният следовател Бойко Рашков. Ние с Вас като десни млади хора бихм си казали - какво ни давате, какво ни вадите от нафталина такива хора, завърши лидерът на МГЕРБ.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени