Георг Георгиев: ПП са способни са на изключителни бели, когато се докоснат до власт, затова трябва да бъдат държани на къс повод

Той коментира и евентуална коалиция с "Демократична България"

Георг Георгиев
Георг Георгиев Източник: БНТ

 "Продължаваме промяната" трябва да бъдат държани на къс повод, каза народният представител от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев по БНТ.  "Способни са на изключителни бели, когато се докоснат до власт. Трябва да има тясна рамка, в която да могат да се помещават", добави той в отговор на въпрос дали биха участвали в правителство с тази формация.  Според него трябва да се договорят за конкретни задачи.

 

"Това е твоята задача, ти трябва да я реализираш посредством своята експертиза, ако я имаш", коментира евентуалното партньорство с "Продължаваме промяната" бившият зам.-външен министър.

 

От ГЕРБ искат да разберат и намеренията на партията, която предлага кабинет. Георг Георгиев коментира и евентуална коалиция с "Демократична България". "Първо искаме да видим управленска програма, платформа, приоритети, ангажименти - нещо официално, което да се сложи на масата. Да, "Демократична България" и част от партиите, които я съставляват, са наши естествени партньори, но ние искаме и те да започнат да се държат като такива", подчерта той.  

 

По думите му обаче ГЕРБ не е в състояние да повлияе къде ще отиде третия мандат. Той отбеляза, че ГЕРБ има решение да не управлява с БСП, както и че имат различен подход по еврозоната и войната в Украйна. "Много е важно сега да не гадаем, къде президентът ще реши да отиде третият мандат. Искам да бъда оптимист, защото България има нужда от стабилност", отбеляза депутатът от ГЕРБ-СДС. 

 

Според него третият мандат след несъстоятелното представяне на декларацията от страна на "Продължаваме промяната" е останал единствената алтернатива. "Дори от самата "Продължаваме промяната" никой не стана, за да защити това, което предлагаха.  Той обърна внимание, че от декларацията не е имало дума за земеделие, инфраструктура и индустрия.

 

"Питате защо ГЕРБ не я подкрепи. Аз питам защо "Продължаваме промяната" не си е подкрепила собствената декларация", каза Георг Георгиев.  По думите му декларацията е била подписана от 22 депутати, като самият Асен Василев не е я е подписал. "Така че няма как да ни задават въпрос на нас защо не сме", смята още Георгиев и допълни, че Даниел Лорер също не я е подписал. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени