Георг Георгиев: Румен Радев лъже изключително брутално

"Явно е, че Радев днес официално се включи в предизборната кампания. И ние питаме - на чия страна е той", попита зам.-министърът на външните работи

Изявление на ГЕРБ
Изявление на ГЕРБ

Партия ГЕРБ даде извънреден брифинг в центарлата си, на който разкри поредната лъжа на Румен Радев. Бившият външен министър и днешен кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ в 25-ти МИР Даниел Митов и зам.министърът на въшните работи и кандидат за народен представител в 24-ти МИР Георги Георгиев разобличиха държавния глава по повод твърденията му, че Сенатът на САЩ осъжда България заради несправяне с корупция. 


"Във връзка с излязлото днес съобщение, пуснато от личните профили на двама американски сенатори, трябва да кажем следното - въпросната позиция е лична на двама членове на американския Сенат, не е позиция на Сената и на Конгреса", заяви Даниел Митов. "Очевидно отдавна не е имало посещение на членове на Сената в България. Смятаме, че трябва в най-скоро време да посетят България и да видят как страната се развива", добави той и продължи: "При победа на изорите, правителството ще продължи да работи с новата администрация на САЩ и с новите сенатори". 

"Президентът не е обединител, не се опитва да е съпричастен с позициите на различни групи от обществото. Симпатизира само на  една част от обществото. От недостатъчна компетентност се впуска в нещо, което може да накърни имиджа ни по света. Радев се позовава на личните мнения на двама сенатори, изразени в социалните мрежи", каза на извънреден брифинг в централата на ПП ГЕРБ зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

"Явно е, че Радев днес официално се включи в предизборната кампания. И ние питаме - на чия страна е той. Дали на БСП, дали на "Изправи се.Бг", дали на своите партньори, които се намират в топлите страни. Когато публикуваш и се позоваваш на лично мнение на двама сенатори, което не е официално мнение на Сената на американския Конгрес", продължи зам.-министърът на външните работи с разкритията за поредната нагла и безобразна лъжа на Румен Радев. 

Кандидатът за народен представител в 25 МИР и бивш външен министър Даниел Митов каза, че Радев не познава институционалните отношения в САЩ и е хубаво да погледне позициите на Боб Менендес по отношение на Русия, която позиция диаметрално се различава от позицията на самия Радев. 

"Радев съзнателно руши нашата репутация в света - когато президентът на България излиза и казва нещо, което не е официална позиция на Сената, то това е лъжа", добави Георг Георгиев. 

Даниел Митов допълни, че когато си президент, ти нямаш право да заемаш страна в предизборната кампания. "Ние затова го попитахме - чия страна заема Радев!", завърши бившият външен министър. 

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени