ГЕРБ: Директорът на ДФ "Земеделие" е имал обща фирма с източената банка "Славяни" (ВИДЕО)

Маноил Манев на свой ред повдигна въпроса за имотите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков

Брифинг на ГЕРБ за Борис Михайлов
Брифинг на ГЕРБ за Борис Михайлов

Не получихме отговор на зададените вчера от нас въпроси, а именно: Притежава ли той необходимите професионални, експертни качества, опит, за да управлява такава важна интситуция като ДФ "Земеделие", с бюджет 3 млрд. лева. Най-вероятно, той не ги притежава. Днес ще изнесем още интересни факти за миналото на г-н Михайлов". Това каза на пресконференция в централата на ГЕРБ Георги Георгиев, лидер на МГЕРБ и кандидат за народен представител. 

 

Лидерът на младежката формация на партията показа документи, които разкриват, че Михайлов е имал обща фирма с източената и фалирала през 90-те години банка "Славяни", в чието управително тяло са били и 18 лица от бившата Държавна сигурност.

"Г-н Михайлов е бил също така съучредител и на Българо-американската търговска камара, в която не е имало нищо американско и която е просъществувала около една година. През това кратко време въпросната камара е била управлявана от г-н Барух Чакъров, който е бил изпълнителен директор на фалиралата авиокомпания "Балкан" и дясната ръка на Гад Зееви (приватизатор на БГА "Балкан, бел. ред)", припомни Георгиев.

"Не твърдим, че той ги е фалирал, но съвсем резонен е въпросът дали трябва да се тревожим за българското земеделие? И само още един интересен факт – сдружението "Тамплиери", в което също е участвал г-н Михайлов, е закрито от съда. Както сами виждате, много от фирмите и сдруженията, в която под някаква форма е участвал Борис Михайлов, са или закрити, или фалирали."

"Няма забранени въпроси за хората, които се намират на публични длъжности. Това не е опит за скандал. Просто тези въпроси се нуждаят от отговори", посочи от своя страна Тома Биков.

Маноил Манев на свой ред повдигна въпроса за имотите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Според бившия депутат от ГЕРБ, силовият министър дължи отговори за имоти на стойност милиони левове, докато цял живот е бил държавен служител.

 

"Лесно е да се явяваш като носителя на правдата и да мълчиш как един следовател, шеф на бюрото за СРС и преподавател е натрупал имоти. За подслушванията да му припомня, че по време на 43-то събрание, когато му предстоеше избор, дойде в парламента тръсна едни 23 подслушвани журналисти, без никакви доказателства. Сега същото, влезе в предизборната кампания на Радев, без нито едно доказателство. Дори днес, когато България получи похвали, слушаме неща, които не са важни. Важно е да чуем отговорите за резиденцията му на шейх и чак тогава може да си носител на правдата", заяви Манев.



Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени