ГЕРБ опровергаха Иво Мирчев "Тялото" от ДеБъ

Този Изборен кодекс е срамен, каза Тома Биков

Втори брифинг на ПП ГЕРБ
Втори брифинг на ПП ГЕРБ

ГЕРБ даде втори брифинг днес в централата на партията. На брифинга бяха опровергани лъжите на "Демокатична България" за дарителите им. "Днешният ни брифинг е провокиран от една неистина. Неистина, която не можем да оставим неадресирана. Много пъти сме запазвали търпение и толерантност, но вече не. Всяка една лъжа ще бъде разкривана", заяви народният представител Георги Георгиев.

 

Той показа разпечатка от Сметната палата, с която опроверга Ивайло Мирчев от "Демократична България". "100 000 евро са инвестирали в кампаниите на ДБ от 2019 г. Инвестиции в биткойни и дарения във въображаема валута", разкри той. Днес във фейсбук пост Мирчев написа: "Това е абсолютна лъжа. Нито фирмата, нито собственикът ѝ са сред дарителите ни". 

 

Георг Георгиев показа също извадка от справка на Сметната палата, от която се вижда дарение от 20 септември 2019 г. от 100 лв., което е дадено на ДБ. "Вие ще кажете - за 100 лева ли става въпрос? Разбера се, че не става въпрос за сумата, става въпрос за приниципа. Защото се каза: "Лъжете, че са дадени дарения". Не, не лъжем. И 1 лев да е даден, и 1 стотинка да е - пари са дадени. Това значи, че не лъжем", обясни Георгиев.

 

След два месеца страната ще премине към конституционна криза. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков. "Днес президентът е издал указ, че свиква нови консултации с партиите на 5 май по избор на нова ЦИК", добави Тома Биков. Най-вероятно те са имали информация за тези консултации, затова и мълчат, стана ясно на брифинга. "Изборният кодекс е срамен. Срамно е разформираш ЦИК и да я предадеш на президента. Тези промени са направени така, че да спечелят определени политически сили", допълни той.

 

"Тези промени се правят два месеца преди изборите за президент и с тях се правят някакви тънки сметки. Ние не знаем какви са критериите за назначаване на ЦИК, не знаем под каква форма ще се проведат тези консултации. И всичко това два месеца преди изборите. Ако бяхме направили това преди изборите, щяхте да ни унищожите", посочи още Биков.

"В момента имаме нарисувана една фалшификация и опит цялото изборно законодателство да бъде направено и приложено така, че да спечелят определени политически сили около кръга Румен Радев", категоричен е Биков. "Проблемът с даренията е следният - че те хванаха 4 сек. от една дълга пресконференция и днес цял ден пишат във Фейсбук и дават интервюта по този повод, а не казват и дума за Русия. Партии, които допреди един месец говореха само за Русия. Една дума не са казали по този въпрос", каза Биков, визирайки двуличието на ДеБъ по такъв важен казус.



Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени