Хаджигенов: Ако "Има такъв народ" отхвърлят мандата, то трябва да направим друга коалиция

Според него при евентуални избори, патриотите ще бъдат в следващия парламент, защото ще се обединят

Николай Хаджигенов
Николай Хаджигенов Източник: NOVA

"Водим неофициални разговори, водим ги с всички. Ние сме с нагласата да има правителство". Това коментира в предаването "Здравей, България" по NOVA депутатът от "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов. "Ние вече сме политици. Политиците казват едно, а правят друго. Очакваме да видим", добави той, коментирайки изказване на Тошко Йорданов от партията на Слави Трифонов от парламентарната трибуна. Народният представител намекна, че може да се стигне до трети мандат, т.е и вероятност "Има такъв народ" да не съставят правителство. 

 

"Ако "Има такъв народ" отхвърлят мандата, то трябва да направим друга коалиция, дори до края на годината. Едни избори струват много и костват голям човешки ресурс. Ние не се притесняваме за пари, нямаме такива", разкри адв. Хаджигенов. "Избирателите ще са разочаровани, ако не се състави правителство", каза още той. Депутатът разкри, че не всяко гласуване значи коалиция между дадените партии. От "Изправи се! Мутри вън!" водят неофициални разговори с партиите.  Николай Хаджигенов заяви, че не може да се поправят 100 000 гласа по пощата, защото ще има активна регистрация към ЦИК. От "Изправи се! Мутри вън!" не смятат, че правят услуга на ДПС за гласовете по пощата от Турция, защото по света имало и други гласуващи българи.

 

Ако от "Има такъв народ" върнат мандата и се стигне до третия мандат, Хаджигенов смята, че дори и тогава трябва да се положат максимални усилия, за да има правителство, дори и то да съществува само до края на годината. "Избори през 2-3 месеца изискват невероятен човешки ресурс, финансов да не говорим. Това е огромен ресурс. Скептичен съм също, че в тази ситуация на хората им се ходи на избори", коментира депутатът. Според него при евентуални избори, патриотите ще бъдат в следващия парламент, защото ще се обединят.

Още от "Политика"

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени