Христо Иванов предлага "тактически" действия с Доган срещу Пеевски

Той допълни, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също би се включил в едно такова тактическо сътрудничество

Христо Иванов, ДБ
Христо Иванов, ДБ Източник: Zonanews

Трябва да приемем, че ще работим с тези, които са против Пеевски в ДПС. Тактически. Дори и после някой да бъде посочен, че е неморален", коментира бившият съпредседател на ПП-ДБ Христо Иванов пред "Свободна Европа".

 

Иванов специално уточнява, че има предвид да се работи в следващия парламент заедно с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и неговите хора. В отговор на въпроса дали припознава Доган като партньор на ПП-ДБ, Христо Иванов отговаря отрицателно.

 

Според него не става дума за легитимиране на Доган, а за възползване от създалата се ситуация и "моментно тактическо взаимодействие" срещу Делян Пеевски.

 

"Веднъж да сме тактически умни и като се отвори прозорец, да махнем последния модел на корупционната държава", призова Иванов и сам определи тезата си като "скандална".

 

"Не го припознаваме (Ахмед Доган, бел. ред) като наш партньор. Не му даваме морална легитимация. Не казваме, че това е най-добрият човек на света. Нищо подобно не казваме. Веднъж да сме тактически умни и като се отвори прозорец, да махнем последния модел на корупционната държава, дори и да си в тактическо взаимодействие моментно с човек, представлявал предишните етапи от същото, да се възползваме от това", коментира Иванов.

 

Той допълни, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също би се включил в едно такова тактическо сътрудничество, "ако бъде принуден да отговори на въпроса чия страна заема и да се яви с този отговор на избори". В момента Борисов е в "дълбок неутралитет, потънал е като руска подводница", каза Иванов.

 

Христо Иванов допълни, че за да бъде отстранен Делян Пеевски, ще е нужно участниците в политическия процес да бъдат "незлобливи като гълъбите и мъдри като змиите".


"Нямаме историческо време да чакаме собствено мнозинство. Времето тече против нас", каза Иванов.

Той обясни, че първоначална договорка между "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС за промените в конституцията е била сключена с бившия председател на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

"Разговорът за изграждането на този мост за съдебната реформа започна с Карадайъ. Това всичко беше свършена работа, докато Пеевски не видя в това възможност за себе си и се метна като на детски рожден ден на масичката с тортата, върху целия процес, и го уби", каза Иванов.

Още от "Политика"

Премиерът Главчев поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедствия

В срещата участваха вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министрите на регионалното развитие и благоустройството, на вътрешните работи, на земеделието и храните, на околната среда и водите, на енергетиката, на икономиката и индустрията

Прочетете повече прочетете повече

Атлантическият съвет: Трагедията със загиналите пилоти е резултат от евтиния политически ПР на Радев

От АСБ искат оставките на адмирал Емил Ефтимов – началник на отбраната, генерал-майор Димитър Петров – командир на Военновъздушните сили ибригаден генерал Николай Русев - командир на Трета авиационна база

Прочетете повече прочетете повече

Шестима министри ще обсъдят с ЦИК предложенията на кабинета за по-голяма прозрачност на изборите

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване (ТУМГ), като се добави и софтуерът за параметризация и съответствието на флаш-паметите

Прочетете повече прочетете повече

Румен Гайтански отказа на Доган: Няма да участвам в изборите нито сега, нито в бъдеще

Коментарът на Гайтански, който в момента е в следствения арест, е по повод новина на БНР, че ще бъде номиниран за кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган – "Алианс за права и свободи" в Сливенски избирателен район

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени