Ицо Хазарта: Бих предпочел Маргарет Тачър за коалиционен партньор

Аз не съм направил нищо за моята страна и няма да се чувствам добре, ако не се опитам да променя това, добави той

Ицо Хазарта
Ицо Хазарта Източник: bTV

"Откровено казано бих предпочел за коалиционен партньор Маргарет Тачър, само че реалността не го позволява. Хората така са гласували". Така депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров , известен Ицо Хазарта,  коментира в интервю за bTV как се чувства в "коалиционната компания" на БСП. Според него по време на преговорите от партията на бившите комунисти са имали "добри идеи за културата и образованието".

 

Хазарта направи откритие - "в Холандия от десетилетия наред управляват само коалиции. Хората не дават властта на някой, а казват - "трябва да си говорите". Той, разбира се, не направи уговорката, че в холандските политически коалиции не присъства наследник на терористична промосковска банда. Казано иначе - примерът му щеше да е валиден, ако в Нидерландия бяха допуснали коалиции с неонацистки партии - аналог на това, което се случи като коалиция в България.

 

Защото в Нидерландия не е имало комунистическа диктатура, но е имало националсоциалистическа окупация и щеше да е много интересно дали някой там би направил коалиция с производно на такава партия. Истината е, че в Нидерландия изобщо нямаше да се позволи участие в политиката на наследник на националсоцилистическа партия. 

 

Според Ицо Харата хората в България трябва да разберат, "че не е нужно да пребиеш този с различно мнение, може да го изслушаш първо".

 

 По повод спора в парламента за въвеждането на зелен сертификат за достъп до сградите на Народното събрание, Хазарта посочи:

"Личното ми мнение е, че трябва да има зелен сертификат за влизане в парламента, защото това е пример за всички останали".

 

На въпрос защо е влязъл в политиката, той отговори следното:  "Защото всички казват не. Аз не съм направил нищо за моята страна и няма да се чувствам добре, ако не се опитам да променя това".

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени