Изключиха Явор Божанков от парламентарната група на БСП

Той посочи, че Русия ни е обявила за неприятелска страна още преди да изпращаме оръжия. Това е тяхното отношение към нас, няма нищо общо нашето уважение към тях с това, че Русия е агресор.

Явор Божанков, БСП
Явор Божанков, БСП Източник: Zonanews

Депутатът Явор Божанков току-що бе изключен от парламентарната група на БСП. Присъствалите единодушно са гласували за отстраняването му. По-рано днес от парламентарната трибуна Божанков разкритикува позицията на БСП срещу изпращането на военно-техническа и военна подкрепа за Украйна.

 

Решението е важно и символично и ще постави България по пътя на своя цивилизационен избор, заяви той като застана на страната на тези, които БСП определи като "коалиция на войната".

 

Божанков посочи, че Русия ни е обявила за неприятелска страна още преди да решим да изпратим оръжия. Това е тяхното отношение към нас, подчерта той и допълни: "Русия ще загуби войната".

 

"Тук делението на цивилизован и нецивилизован свят е истинско", заяви Божанков малко след като Борислав Гуцанов обяви, че всички държави са част от цивилизования свят.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени