Клетвена декларация за "Смартматик"! Бивш венецуелски военен разузнавач разкрива измамите с машинното гласуване!

Става дума за сложна електронна система за гласуване, позволяваща на лидерите на венецуелското правителство да манипулират отчитането на гласовете от национални и местни избори

Машинно гласуване
Машинно гласуване Източник: ЦИК
Във връзка с фалшификациите на изборите в САЩ и водените там дела, на 15 ноември 2020 г. бивш кадър от военното разузнаване на Венецуела, приближен до диктаторите Чавес и Мадуро, прави клетвена декларация, в която разкрива следните потресаващи факти. Математикът Людмил Цветков преведе този текст специално за Zonanews.bg:

Част от клетвената декларация
Част от клетвената декларация Източник: Zonanews
1) Всички твърдения в тази декларация са от мой личен опит и отговарят на истината.
2) Бих искал да предупредя обществеността и да отворя очите на света за корупцията, манипулацията и лъжите, които се осъществяват от конспиративен кръг хора и компании, чиято цел е да предадат честните граждани на Съединените американски щати и основните им права. Началото на тази конспирация бе дадено преди повече от десетилетие във Венецуела, след което тя се разпространи по цял свят. Това е конспирация неправомерно да се спечелят и задържат власт и богатство. Тя включва политически лидери, мощни компании и други лица, чиято цел е да се спечели и задържи властта посредством промяна на свободната воля на хората и подкопаване устоите на управлението.
 
3) Заради квалификацията ми в областта на специалните операции бях избран да бъда част от националната охрана на президента на Венецуела.
 
4) По време на различни срещи, на които присъствах, станах свидетел на създаването и оперирането на сложна електронна система за гласуване, позволяваща на лидерите на венецуелското правителство да манипулират отчитането на гласовете от национални и местни избори и да избират победителя в тези избори с цел да задържат властта си.
 
5) Бях пряк свидетел на създаването и оперирането на електронна система за гласуване в завера между компания, известна като Смартматик, и лидерите на конспирацията във венецуелското правителство. Тази конспирация включваше президента Хуго Чавес Фриас, лицето, ръководещо Националния изборен съвет, по име Хорхе Родригес, и шефове, представители и персонал на Смартматик. Целта на тази конспирация бе да се създаде и оперира система за гласуване, в състояние да променя гласове на избори от едни кандидати и партии за други, така че да се задържи контрола върху управлението.
 
6) Президентът Чавес ме инструктира да подготвя негова среща с Хорхе Родригес, председателя на Националния изборен съвет, и трима високопоставени ръководители на Смартматик. Присъствах на всички срещи. На първата от четирите срещи Хорхе Родригес предложи идеята да се създаде софтуер, който да манипулира избори. Чавес бе много ентусиазиран и даде да се разбере, че ще предостави всичко необходимо на Смартматик. Той поиска от тях незабавно да създадат система за гласуване, която да гарантира, че всеки път, когато се гласува, ще има резултати по желание на Чавес. Чавес предложи на Смартматик различни бонуси, включително големи суми пари, за да създадат или модифицират системата за гласуване, така че той да печели всички избори. Екипът на Смартматик се съгласи и направи точно това.
 
7) Аз организирах и присъствах на още три срещи между президента Чавес и представители на Смартматик, на които се обсъждаха подробности за новата система за гласуване. На тези срещи, участниците нарекоха проекта си "Революцията Чавес". От този момент нататък, Чавес не изгуби нито едни избори. Всъщност, успя да осигури победи за себе си, партията си, лицата в Националното събрание и кметове на общини.
 
8) Изборната технология на Смартматик беше наречена "Система за управление на гласуването". Смартматик стана първопроходец в тази сфера на компютърните системи. Системата им позволяваше предаването на изборни данни по интернет до централен компютъризиран отчитащ център. Самите машини за гласуване бяха с дигитален дисплей, система за пръстови отпечатъци, с която да се идентифицира гласоподавателя, и разпечатваха бюлетината за всеки глас. Смартматик създаде и оперира цялата система.
 
9) Чавес най-много настояваше за това Смартматик да създаде системата по начин, така че да се прехвърлят гласове от един гласоподавател на друг без това да се забележи. Той пожела софтуерът да функционира по начин, така че след поставяне от гласоподавателя на палеца му върху скенера, пръстовият отпечатък да се съхранява заедно с личните му данни, и да се отчита, че е гласувал, но да не може да се проследи връзката му с променения вот. Той изрично настоя системата да се организира по начин да не оставя следи за променения вот. Смартматик се съгласи.
 
10) След създаването на системата на Смартматик за управление на изборите бях свидетел на няколко избора, на които резултатите бяха манипулирани, използвайки софтуера на Смартматик. Един такъв избор беше през декември 2006 г., когато Чавес се изправи срещу Розалес. Чавес спечели убедително, с близо 6 милиона гласа срещу 3,7 милиона за Розалес.
 
11) На 14 април 2013 г. станах свидетел на други венецуелски национални избори, на които бе използвана Системата за управление на изборите на Смартматик, за да манипулира и промени резултатите в полза на наследника на Чавес. На тези избори, Николас Мадуро се изправи срещу Каприлес Радонски. Изборните резултати се прехвърляха по интернет към контролна зала, в която бяха инсталирани многобройни монитори, проследяващи резултатите от всеки един венецуелски регион. Хората в тази зала виждаха в реално време дали постъпващите резултати са в тяхна полза или обратното. При следенето на всеки отделен екран можеше да се установи, че постъпващите гласове във всички региони, както и в национален мащаб, бяха от полза на опозицията. Лицата, контролиращи компютъра за отчитане на гласовете, имаха възможността да променят отчитането, прехвърляйки гласове от един кандидат за друг посредством софтуера на Смартматик.
 
12) В 2 часа следобед на изборния ден Каприлес Радонски водеше на Николас Мадуро с 2 милиона гласа. Когато Мадуро и привържениците му разбраха с колко много води Радонски, се разтревожиха, че са изпаднали в криза и ще загубят изборите. Машините на Смартматик, използвани за гласуване във всеки един регион, бяха свързани с интернет и отчитаха информацията си по интернет до контролния център в Каракас в реално време. Така че бе взето решение да се рестартира цялата система. Мадуро и привържениците му наредиха на контролиращите интернет да спрат връзката с всички региони на Венецуела и да променят резултатите.
 
13) На операторите на системата за гласуване отне приблизително 2 часа да пригодят резултатите така, че голяма част от гласовете на Каприлес да отидат за Мадуро. А после, когато отново пуснаха интернет и отчитането рестартира, те провериха всеки един екран поотделно, за да са сигурни, че гласовете са променени в полза на Мадуро. В този момент, системата на Смартматик прехвърли гласове от Каприлес Радонски за Мадуро. Когато системните операции приключиха, бяха постигнали убедителна, макар и не толкова голяма, победа с 200 000 гласа за Мадуро.
 
14) След създаването на системата за гласуване, пожелана от президента Чавес, той изнесе софтуера и системата из цяла Латинска Америка. Беше изпратена в Боливия, Никарагуа, Аржентина, Еквадор и Чили - все страни в съюз с президента Чавес. Това беше група лидери, желаещи да гарантират несменяемата си власт в страните си.
 
15) Бих искал да подчертая, че софтуерът и основните характеристики на електронната система за гласуване на Доминион и останалите компании за отчитане на вот са преки наследници на Системата за управление на изборите на Смартматик. Накратко, всички те произлизат от Смартматик.
 
16) Доминион е една от трите основни компании, отчитаща гласове в Съединените щати. Доминион използва същите методи и същия или много сходен софтуер за съхраняването, трансфера и изчислението на изборните данни. Доминион и Смартматик са работили заедно. Системите им имат същите фундаментални недостатъци, създаващи многобройни възможности за изкривяване на данните и прикриване на процеса, така че средностатистическият човек да не може да открие каквато и да било измама или манипулация. Фактът че машината за гласуване показва резултата от гласуването, който е вкарал в нея гласоподавателя, и разпечатва книжна бюлетина, няма никакво значение. Именно софтуерът променя информацията по електронен път и докладва резултатите. Софтуерът променя информацията електронно, за да съвпадне с желанията на оператора. Точно така се прави. Софтуерът и операторът определят резултатите, независимо от начина на гласуване на гласоподавателя.
 
17) Компютърното отчитане на гласове се прави в затворена среда, така че гласоподавателят и наблюдателите да не могат да разберат какво става, освен ако стане срив или друго събитие, което накара наблюдателите да поставят под въпрос процеса. Видях от непосредствена близост, че манипулацията и смяната на гласове може да се осъществява в реално време от тайния преброителен център в Каракас. За мен това беше нещо много изненадващо и стресиращо. Бях шокиран, досега не бях присъствал на живо на манипулациите, но сега се случи. Така научих пряко, че няма никакво значение какво е решил гласоподавателят или какво пише на хартиената бюлетина. Единствено операторът решава какво и как да се брои.
 
18) Безпокоя се заради случващото се пред очите ми по време на настоящите избори за президент на Съединените щати. Обстоятелствата и събитията странно напомнят за електронно променяните гласове от Смартматик на президентските избори във Венецуела през 2013 г. Това, което се случи в Съединените щати бе, че преброяването на гласовете внезапно спря в пет щата, използващи машини на Доминион. Когато спря преброяването, Доналд Тръмп водеше значително. Тогава, в малките часове на следния ден, когато докладването бе преустановено, нещо значително се промени. Когато преброяването се възобнови на следната сутрин, имаше забележима промяна в полза на опозиционния кандидат Джо Байдън.
 
Заявявам, ясно съзнавайки че затова нося отговорност като клетвопрестъпник, че гореизложеното е вярно, и че тази декларация е изготвена в окръг Далас, щата Тексас, на 15 ноември 2020 г.
 
Декларацията на английски език може да бъде намерена на следния линк.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени