Компроматът "Барселонагейт" окончателно е прекратен от испанската прокуратура

Това става ясно от документ, изпратен до медиите от Йордан Христов, който е съпруг на Борислава Йовчева

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов
Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов Източник: ПП ГЕРБ
Компроматът срещу бившия премиер Бойко Борисов, наречен "Барселонагейт", окончателно е прекратен с акт на прокуратурата на Испания. Това става ясно от документ, изпратен до медиите от Йордан Христов, който е съпруг на Борислава Йовчева, сочена от задкулисни медии за близка на приятелка на Борисов.
 
"На 6 юли тази година получих официален документ, с който ме уведомяват, че тъй нареченият случай "Барселонагейт" е окончателно прекратен и архивиран с постановление на прокуратурата на Испания и по специално на главния прокурор на Специализираната прокуратура на Испания г-н Алехандро Лусон Кановас, считано от 31.05 и е влязло в сила", посочва г-н Христов. Той уточнява, че в хода на проверката по този случай никога не са били повдигани обвинения и не са предявявани финансови, данъчни или каквито и да било други законови претенции от страна на испанските власти.
 
"Нещо повече, част от медийно разпространените имена, в това число и на политици, дори не присъстват в проверката, което не попречи да "присъстват" в медийни и политически спекулации, в които беше замесено и моето име в продължение на 2 години", изтъква г-н Христов. Той допълва, че с прекратяването и архивирането счита, че един път завинаги се слага край на този случай.
 
"Отнасям се с огромен респект и уважение към испанската правораздавателна система и прокуратура, които са едни от най-авторитетните в Европа и света и бих искал да декларирам, че във всички свои действия винаги съм се съобразявал с изискванията на законите и съм спазвал стриктно установените правила", подчертава г-н Христов.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени