Красимир Вълчев и Красен Кралев се срещнаха с представители на спортните клубове в Стара Загора

Красен Кралев припомни, че се очаква стартирането на дейностите по изграждане на зала "Арена Стара Загора", за която правителството е отпуснало 14 млн. лв., а размерът на инвестициите в спорта възлиза на над 500 млн. лв. за цялата страна

Красимир Вълчев и Красен Кралев се срещнаха с представители на спортните клубове в Стара Загора
Красимир Вълчев и Красен Кралев се срещнаха с представители на спортните клубове в Стара Загора Източник: ПП ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБ в Русе и спортен министър Красен Кралев се срещна с представители на спортните клубове в Стара Загора. На събитието присъства и водачът на листата на партията в Стара Загора Красимир Вълчев, както и Лъчезар Борисов – също част от листата на ГЕРБ и СДС. По време на срещата Кралев обясни, че в града ще бъде изградена първата по рода си тренировъчна лекоатлетическа писта в комбинация между шамот и тартан.

"До момента в България няма изградено съоръжение с такава комбинация. Шамотът е особено подходящ за спортисти в подготвителен период и за любители на бягането", обясни Кралев. Средствата, които са отпуснати от Министерство на младежта и спорта, са в размер на над 1,1 млн. лева. Проектът включва още изграждане на отводнителна и дренажна система на пистата, както и поливна система за специфичната настилка. Изцяло ще бъде обновено ел. захранване за необходимите уреди на поливната система. "Съоръжението за дълъг скок, намиращо се в южната част на стадиона, ще бъде премахнато, а модерно такова ще бъде изградено в северната част на пистата", обясни още той, като подчерта, че това ще даде възможност, заедно с ремонтираната писта на стадион "Берое", да стане прекрасен спортен комплекс и уточни, че ремонтните дейности не са стартирали към момента заради подадена жалба в КЗК от една от фирмите, участвали в обществената поръчка. Министър Кралев добави, че спортът в Стара Загора се подкрепя и допълни, че във Второ ОУ "П. Р. Славейков"  ще бъде изграден физкултурен салон и припомни, че се очаква стартирането на дейностите по изграждане на зала "Арена Стара Загора", за която правителството е отпуснало 14 млн. лв., а размерът на инвестициите в спорта възлиза на над 500 млн. лв. за цялата страна.

 

Красимир Вълчев и Красен Кралев се срещнаха с представители на спортните клубове в Стара Загора (2)

"Това, с което най-много се гордея, е че успяхме да увеличим средствата за спортните клубове с 30%. Вие сте тези, които извършват най-важната работа при подготовката на шампиони", заяви Кралев и обеща през следващите 4 години да повиши с още 10% тази сума. "От предизборните програми на нашите опоненти става ясно, че те нямат представа какво да правят със спорта, а ние имаме ясни и точни приоритети", категоричен бе водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ-Русе.

 

Красимир Вълчев бе акцентира, че е важно да се инвестира в спортните бази, защото това допринася за здравето на младежите. "Съвместно МОН и ММС работим върху това да изграждаме хармонични личности, които учат и спортуват. Говорим за дигитални умения, но не бива да забравяме и двигателната култура", допълни  Вълчев. Просветният министър обясни, че за него най-важният фактор в образованието са учителите и треньорите, за това и инвестициите са насочени към тях – над 1,3 млрд. лв. спрямо 2017 година.

 

Присъстващите представители на спортни клубове изразиха своето задоволство и благодарност за направените подобрения в спортните бази на града.

 

 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени