Лидерът на ГЕРБ благодари на Урсула фон дер Лайен за ресора, който получи Екатерина Захариева

Борисов коментира и гласуваните промени в ЗМДТ, според които въвеждането на новия начин за изчисляване на такса смет за бита - според количеството, се отлага с една година

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти отредения ресор на еврокомисаря ни Екатерина Захариева. "Мисля, че разделът "Икономика, индустрия, конкурентноспособност, иновации, стартъп, ресурси", това са най-мощните програми. Това е един ресор, подходящ за това, което пишем като програма. Голяма благодарност на Урсула фон дер Лайен", каза той. По думите му това е една сфера, в която България може да направи много.

 

И добави:
"Конкурентноспособността на Европа спрямо Америка и Китай трябва да се завиши и именно на нашия комисар се дава този ресор. В следващите пет години при една добра работа с редовни правителства България да го направи. Не забравяйте, че суперкомпютърът е в България, че имаме огромна IT общност, че това, което направихме в иновациите и образованието, е изключително важно", подчерта бившият премиер. 

Той честити празника на София. И коментира и гласуваните промени в Закона за местните данъци и такси, според които въвеждането на новия начин за изчисляване на такса смет за бита - според количеството, се отлага с една година и няма да се въведе от 1 януари 2025 г. 

 

"Да честитя и подаръка, който направихме на общините благодарение на ГЕРБ. В квартали като "Люлин" и "Владиславово" във Варна таксата смет на 5-членно семейство можеше да скочи от 80 лева на 500 лева. Това свършихме днес. Това е изключително важно за общините". 

Още от "Политика"

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени