Любен Дилов обяви, че Росен Желязков вероятно ще вземе мандата на ГЕРБ-СДС

Той се позовава на заявки от лидера на партията Бойко Борисов, но се застрахова, че "ситуацията се мени много бързо и може да има и нещо друго"

Любен Дилов
Любен Дилов Източник: Zonanews

Най-вероятно Росен Желязков ще получи мандата за съставяне на правителство, който ще бъде връчен на ГЕРБ в понеделник като първа политическа сила. Това прогнозира пред БНР депутатът от формацията ГЕРБ-СДС Любен Дилов, лидер на "Гергьовден".

 

Той се позовава на заявки от лидера на партията Бойко Борисов, но се застрахова, че "ситуацията се мени много бързо и може да има и нещо друго". Според Дилов формулата "правителство на малцинството" е интелигентно решение за излизане от парламентарната кризата.

 

Според него формирането на правителство на малцинството от страна на ГЕРБ е най-почтеният вариант. "Всичко останало е задкулисни договорки, някакви неясни формули, докато тук всичко е ясно - предлага се възможност, когато тази възможност бъде отхвърлена, се търсят други възможности. ... Т. нар. сглобка също беше интелигентно решение, но не издържа, не сме дораснали, явно", заключи депутатът.

Още от "Политика"

Ивелин Михайлов: Марков ми каза, че ако има подкрепа от "Величие" за даден кабинет, може партията да получи министерски

По думите на Михайлов твърденията на Марков, че е единствен идеолог на партията, не са верни, защото "той не може да управлява и двама човека"

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност и, за което ГЕРБ-СДС изцяло носи отговорност

Ако правителството мине с някой трик, дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят, тогава правителството ще има много кратък живот, но не, че някой ще го събори - просто ние ще излезем от него

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени