Местните руснаци от "Възраждане" блокираха трибуната на НС, заседанието тече въпреки това с хитър ход (НА ЖИВО)

Двама депутати от "Възраждане" изключиха едната тонколона на залата, но тя беше поправена от квесторите

"Възраждане" са блокирали трибуната
"Възраждане" са блокирали трибуната Източник: БГНЕС

Депутатите от ПГ на "Възраждане" направиха опит да възпрепятстват заседанието на Народното събрание в понеделник. Те блокираха трибуната на парламента преди началото на сесията и отказаха да я освободят, съобщи Tribune.

 

"Продължаваме с бойкота на парламента. Не може да се вкарват извънредни точки без да се минава през комисии. Настояваме за оставката на областния управител на София, както и спиране с демонтажа на ПСА", заяви Цвета Рангелова от "Възраждане".

 

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Скрийншот видео кадър

Това обаче не спря заседанието, като вместо това депутатите се изказват от място по подвижен безжичен микрофон, подаван им от квесторите. Двама депутати от "Възраждане" изключиха едната тонколона на залата, но тя беше поправена от квесторите. 

 

Последва нов опит за спиране на звука, който беше предотвратен, а народни представители от ДПС и "Възраждане" се сбутаха.

 

Сблъсък между ДПС и
Сблъсък между ДПС и "Възраждане" Източник: БГНЕС

Въпреки турболенциите в залата, парламентът прие без дебат на първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна и Проект на решение за предприемане на действия по изграждането на 7-и и 8-и блок на площадка № 2 на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД с технология AP1000.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени