Михаил Миков: БСП го раздава като необходимия идиот

Върти се, премята се мандат и обикалят някакви комични фигури

Михаил Миков
Михаил Миков Източник: Zonanews

Вариантът е само един, да се върне мандатът и да се отиде към избори, а не да разиграва този фарс. БСП го раздава като необходимия идиот, който в тази ситуация трябва да задържи мандата известно време. Това каза по bTV бившият председател на БСП Михаил Миков. 

 

Защо протакат? Когато политическият хоризонт на един политик е от сряда до петък, като че ли единственият вариант е някакво кратко закрепяне, о миг поспри, както се казва, но това затваря политическите перспективи. Липсата на ценностен подход води до такива трагикокомични ситуации, добави той.

 

По чие достойнство удари записът? По всички, които участват в този процес. Удари върху доверието върху всички политици. Едно се показва в медиите, когато е ясно, че микрофоните са включени и друго, когато не се знае. Ролята на опозицията? Тя не изигра голяма роля, за да се стигне до тук. Стремежът към властта на всяка цена, неадекватните решения по-скоро са причина, подчерта той.

 

Газ, цени, инфлационни процеси – за това трябва да се говори с гражданите, между политиците, за мерки, за решения, да бъдат предупредени гражданите как да действат, а не да се говори за някакви мандати. Снощи пътувах от Видин до София – пътищата са разбити, когато отидеш в магазина виждаш какво се случа с цените, хората излизат на протест, коментира бившият председател на БСП.
 

Коалицията беше изкуствено създадена, нямаше нещо ценностно, когато се създаде, а беше едно разпределение на властта помежду им в разговори в МОЛ-а. Това е уникално правителство, така и си отиде без да представи програма. Ще попадне и в световните рекорди. Свидетели сме на упоритост, двудневни хоризонти, алтернативи, а трябва да се излезе и да се каже, че няма алтернативи да се състави правителство, няма мнозинство, настоя Миков.

 

 

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени