Михал Камбарев, ПП: Предстои да бъдат водени разговори дали ще се явяваме с БСП и ДБ заедно

Той постави оценка 10 на правителството по шестобалната система

Михал Камбарев, ПП
Михал Камбарев, ПП Източник: Zonanews

Предстои да бъдат водени разговори дали ще се явяваме с БСП, "Да, България", или отделно. Добрата новина е, че стана ясно кой от коя страна на бариерата играе. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Михал Камбарев в ефира на "България сутрин" по  Bulgaria ON AIR.

 

"С коалиционните си партньори имаме много добър разговор - нямаме проблеми с БСП и "Демократична България". Проблемът беше с ИТН - когато направим нещо крайно или пипнем, където не трябва, те се дърпат'', поясни той.

 

В отговор на въпрос какви стъпки ще предприемат, докато все още са на власт, депутатът поясни, че ще бъде стартирана процедура за избор на нов председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

 

Според Камбарев разпускането на парламента и обявяването на дата за предсрочните парламентарни избори крият сериозен риск да загубим средства по Плана за възстановяване и устойчивост. 

 

Относно програмата на "Продължаваме промяната" за евентуален следващ кабинет, депутатът бе категоричен, че ще действат по вече установената такава - спиране на корупционните елементи и пренасочване на средствата към развитие и вдигане на икономиката.

 

Можем да правим промяна там, където с партньорите гребем в една страната. В МРРБ не се случиха много промени. Другото място, където не успяхме да направим промени, е съдебната реформа, констатира той. 

 

Депутатът смята, че "Продължаваме промяната" отново ще бъде първа политическа сила на предстоящите избори. Той постави оценка 10 по шестобалната система на правителството за всички усилия и обем работа. За свършената работа той оцени колегите си с 4,5.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени