Младежкият лидер на БСП подаде оставка

Оставката дойде ден, след като пресцентъра на БСП пусна информация, че младежките лидери засвидетелстват подкрепата си към Корнелия Нинова

Николай Бериевски
Николай Бериевски Източник: Радио Велико Търново

Председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски е подал оставка, която е изпратил до всички структури на младежката организация в страната, съобщава сайтат "Червен ефир". "През последната една година реализацията на всяка една наша инициатива или кампания се превърна в стратегически битки за надмощие, в правене на "совалки", за да успея да поддържам дейността на Младежкото обединение, "някак си". Комуникацията между мен и ръководството на партията се влоши драстично с все по-нарастващото вътрешно партийно деление." – казва в писмото и до структурите Николай Бериевски.

 

По думите на младежкия лидер на изминалите няколко избора – местни, европейски, парламентарни, подкрепата към членовете на Младежкото обединение е била само декларативна и на хартия. "Към настоящият момент БСП е трета политическа сила. Докато се преструваме, че всичко е наред, това далеч не е така. Исторически слаб резултат, предупределен именно от нашите вътрешнопартийни борби. Липсата на диалог дори към днешна дата продължава да се задълбочава. Няма как и не желая да продължа да бъда част от това." – категоричен е Бериевски.


Оставката дойде ден, след като пресцентъра на БСП пусна информация, че младежките лидери засвидетелстват подкрепата си към Корнелия Нинова, но се оказа, че това са няколко представители на Младежкото обединение, близки сътрудници на депутата Иван Ченчев – единствен от София област, бивш кандидат за кмет на Атака, както и 4-5 човека отговаряли за "онлайн кампанията" на БСП за изборите.

 

В резултат на оставката на Николай Бериевски, представители на Оперативното бюро на Младежкото обединение бяха поканени на среща с председателя и Изпълнителното бюро в оставка. На срещата ръководството на партията е получило много критики по повод влошената комуникация и липсата на подкрепа към Младежкото обединение.

 

Част от младежите са поискали оставката на Корнелия Нинова, която според тях е единствения начин да се тушира напрежението и да се обедини партията. Нинова и заместниците й са получили и критики за отношението си към младежките структури, които са използвани само преди избори или за масовка при мероприятия, но всъщност единствен представител на МО като водач на листа е бил в район с ниски шансове за успех на левицата, повдигнати са въпроси за липата на подкрепа към инициативи на младежите, включително и при преминалата кампания.

 

Създаването на квази-младежка организация само заради снимки с лидера, вкарва поредна разделителна линия след младежите, коментираха след срещата участници и подчертават, че отношението към МО свива подкрепата на младите хора за БСП и е симптом за това, как самата левица вече има подкрепа само на твърдото си ядро, за което свидетелтсват и резултатите й като трета политическа сила.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени