Младежкото БСП зад кандидатурата на Крум Зарков за председател

БСП допусна фундаментални грешки на политическо ниво още на 4-ти април и оттам нататък спиралата на лошите резултати стана неизбежна, е казал Зарков

Крум Зарков и Корнелия Нинова
Крум Зарков и Корнелия Нинова Източник: NOVA

"Настояваме за откриване на процедура по пряк избор на Конгреса на 22 януари 2022 г. и избор на следващ председател на Националния съвет на БСП". Това се казва в Резолюция, приета единодушно от Младежкото Обединение в БСП.

Според младите социалисти спешно трябва да започне дискусия за приемане на нова програма на БСП. Участието на левицата в настоящето управление не бива да оставя на заден план състоянието и проблемите пред БСП - категорични са младите хора. Според тях неравенствата, доходите, борбата с корупцията и опазването на околната среда, са част от темите, които трябва да бъдат във фокуса на една лява партия. Те изразиха своята пълна подкрепа на кандидатурата на Крум Зарков за председател на БСП.

 

"БСП допусна фундаментални грешки на политическо ниво още на 4-ти април и оттам нататък спиралата на лошите резултати стана неизбежна". Това е сподели пред присъстващите в залата Крум Зарков. По думите му БСП не може да бъде партия-балансьор, защото винаги ще се намери някоя нова формация, която не носи тежестите на минали управления и ще бъде по-предпочетена. "България има нужда от голяма лява партия, не от малка националистическа формация", заяви Крум Зарков. 

 

На заседанието на младежката организация присъства и членът на Изпълнителното бюро на партията Борислав Гуцанов. Изказването му, че Корнелия Нинова е дала шанс на младите, предизвика бурно недоволство сред присъстващите. "Чудим се ние в една и съща среща ли участваме", възмути се член на ръководството на МО.

 

От МБСП са категорични, че за последните 2 години Корнелия Нинова се е срещнала с тях веднъж и без никакъв резултат. От трибуната бе зададен въпрос защо Гуцанов не е изключен от партията, след като от него свали доверие лично председателят на партията. Представител на Младежкото Обединение във Варна пък попита защо са сменени тихомълком младежите, които да делегати на 50-тия конгрес. 

 

Според Габриел Вълков, международен секретар на Младежкото обединение в БСП ръководството на партията трябва да бъде в постоянен диалог с младежите в БСП, ако иска да се постигне успех вбъдеще. По думите на друг Станислав Стоенчев, който е представителят на МО в ИБ, голяма част от младежите на БСП са работели само за една кампания - тази на президента Румен Радев.

 

"Ръководството на БСП направи едни и същи грешки по време на трите избора, през които преминахме. Всеки път предупреждавахме какво ще се случи, но така и не бяхме чути, затова и БСП няма свои представители в парламента от няколко области", заяви Мартин Жлябинков, член на МО от Перник.

Още от "Политика"

ГЕРБ: Откакто "Промяната" е на власт, не е направено нищо за българската околна среда

Младен Шишков припомни, че по отношение на околната среда ГЕРБ винаги са поддържали българското законодателство в съответствие с европейското в сроковете, определени от ЕК

Прочетете повече прочетете повече

Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов: ЕК върна Стратегическия план на България с 200 забележки

Проектът на Стратегическия план бе публикуван за обществено обсъждане на 1 март 2022 г. за период от 30 дни. Още тогава много от браншовите организации изказаха своето недоволство

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени