Наглост: От "Промяната" искат още време, за да продължат злодействата си

Вярвали, че мъдрото българско общество ще им го даде

Цветелина Симеонова-Заркин, ПП
Цветелина Симеонова-Заркин, ПП Източник: Zonanews

"100 дни управление, 100 кризи и 100 стъпки към промяна. Тя изисква време, което вярваме, че мъдрото българско общество ще ни даде". Това заяви в декларация от името на ПГ на "Продължаваме промяната" депутатът Цветелина Заркин.

 

"Какво направихме? Защитихме българските домакинства от скъп ток. Показахме за първи път от 12 години, че България може да бъде лидер в процеса по разширяване на ЕС", заяви депутатката. Според нея сред успехите им е и закриването на първо четене на спецправосъдието, което било "бухалка срещу българските граждани".

 

"Въпреки яростните критики на опозицията приехме бюджет, който вади България от олигархичното блато, в което е натикана!", подчерта тя. Сред успехите им още били приемането на бежанци от Украйна и справяне с коронавируса. "Ние разчитаме на българските граждани, че всеки от нас носи промяна и ще бъде част от нея", каза в заключение тя. Заркин продължи с абсурдните си твърдения и тези, докато обясняваше, че е преработен Планът за възстановяване и устойчивост, който тя определи като недобър и ГЕРБ не посмял да представи пред ЕК.

 

Николина Ангелкова, ГЕРБ
Николина Ангелкова, ГЕРБ Източник: Zonanews

Декларацията стана повод от опозицията да отправят редица критики към казаното. Първа от ГЕРБ-СДС думата взе Николина Ангелкова, която репликира Заркин, че плана вече година се бави и бе върнат отново за преразглеждане.

 

Христо Гаджев, ГЕРБ
Христо Гаджев, ГЕРБ Източник: Zonanews

Христо Гаджев от ПГ на ГЕРБ-СДС например настоя да разберем какво си е говорил вчера премиерът Кирил Петков с македонските лидери.

 

Теменужка Петкова също се включи в дебата, наричайки "лъжи" думите на Заркин по отношение на интерконектора. Тя посочи, че проектът за интерконекторът е станал възможен благодарение на правителството на ГЕРБ , я управляващите са се провалили с гръм и трясък по отношение на довършването му. Бившият енергиен министър призова ПП да спрат да се запознаят с документацията за интерконектора с Гърция и да спрат да повтарят, че не е построен 12 години, при условие, че довеждащите до Гърция тръби са завършени през последните 2 години.

 

Теменужка Петкова, ГЕРБ
Теменужка Петкова, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Лъжи, не лъжи – декларация е! Парламентарните групи не се обаждайте от място. Не е редно да си правим реплики към декларации. Не е коректно да си правим коментари под формата на процедури", заяви председателят на НС Никола Минчев. 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени