Народното събрание обсъжда проект на обща декларация за Украйна, БСП и "Възраждане" против записването на думата "санкции" в нея

Напрежението в коалицията достигна висок градус и в НС спешно пристигна премиерът Кирил Петков, който влезе в стаята на БСП

Народното събрание
Народното събрание Източник: Zonanews

Руската федерация незабавно да прекрати военните действия и да се върне към спазване на международното право в пълен обем. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, прочитайки проектодекларация на 47-ото НС за Украйна.

 

Малко след старта на днешното пленарно заседание, на което депутатите продължават с разглеждането на бюджет 2022, председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров обяви, че ще бъде свикан председателски съвет, на който представители на всички ПГ трябва да се разберат за обща осъдителна декларация. Такъв съвет бе свикан. Безрезултатно.

 

Оказва се, че има две партии, които не искат да я подпишат в така предложения й вид, заяви по-рано днес на брифинг в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той не назова кои са партиите, но подчерта, че депутатите на ГЕРБ са инструктирани да не подкрепят декларация, в която не фигурира това, че България подкрепя наложените на Русия международни санкции.

 

Двете партии са БСП и "Възржадане". Това доведе до огромни сътресения в управляващата четворна коалиция. Парламентарната група на БСП напусна пленарна зала след прекъсването на дебатите по бюджета и решението да се премине към обсъждане на обща декларация за руската агреси срещу Украйна. 

 

Напрежението в коалицията достигна висок градус и в НС спешно пристигна премиерът Кирил Петков, който влезе в стаята на БСП, където в момента тече заседание на представители управляващите партии. 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени