Пеевски: ПП-ДБ трябва да се овладеят, да се научат, че писаните неща трябва да се спазват

Председателят на ПГ на ДПС смята, че ПП-ДБ имат цялата власт и не трябва да се опитват да вземат Външно министерство от ГЕРБ-СДС

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БГНЕС

Всичко е в ръцете на ПП-ДБ, да изпълнят това, което е записано. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента. "За страната не е добре избори две в едно, за ДПС е добре - ние сме готови. Според мен не трябва да тласкаме държавата в тази криза. Тамън взе да се излиза от проблемите, които се наслоиха в двете години на служебни правителства", заяви Пеевски.

 

Колегите от ПП-ДБ трябва да се овладеят, да си изпълнят това, които е записано за Министерството на външните работи" - така лидерът на групата на ДПС в парламента Делян Пеевски коментира прогнозата за избори 2 в 1 на Бойко Борисов.

 

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Борисов заплаши с двойни избори през юни - парламентарни и европейски, ако ПП-ДБ държат да вземат външното министерство след ротацията. Пеевски бе категоричен за Външно министерство: "То е на ГЕРБ".

 

Според Пеевски единствените, които могат да счупят сглобката, са ПП-ДБ и от техните действия зависело как ще се развият събитията. "ПП-ДБ трябва да се овладеят, да разберат, че не може да се случва каквото поискат, както поискат и да се научат, че писаните неща трябва да се спазват", категоричен бе Пеевски.

 

Председателят на ПГ на ДПС смята, че ПП-ДБ имат цялата власт и не трябва да се опитват да вземат Външно министерство от ГЕРБ-СДС. На въпрос дали съдебната реформа и смяната не регулаторите не тежи повече, той отговори: "За нас тежи и затова казах - в името на България сме готови това да не се случва, но ПП-ДБ трябва да се овладеят и да разберат, че не може да се случва каквото поискат и както поискат, и да се научат, че писаните неща трябва да се спазват".

 

Запитан дали е възможно едно министерство да счупи сглобката, Пеевски обясни: "Не мога да си го обясня. Ако ще търсим просто на някого работа, да си сменят някой техен министър в друго министерство и да го назначат на работа".

 

"Призовавам ги да седнат заедно партиите, които са направили това правителство. Нали всички министерства са на ПП, премиерът е на ПП, господин Борисов и ГЕРБ имат вицепремиер и едно министерство. Не мога да го разбера това силно желание да им се вземе едното министерство. Аз смятам, че ПП-ДБ имат цялата власт в държавата. Просто трябва наистина да седнат, да се успокоят и да продължи това евроатлантическо мнозинство", каза депутатът.

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени