Пеевски: Това управление има всички шансове да изкара цял мандат, ние в изпълнителната власт няма да участваме

Не съм искал оставката на министър Тагарев. Той ми се обади на следващия ден, за да ми обясни какво е станало

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БТА

Има всички шансове да изкара цял мандат това управление. Това е много важен момент, ротацията и след това ще го видим как ще е нататък. Но за момента всичко е стабилно. Парламентът трябва да работи със същия темп, с който работи и в предишния сезон. Това каза в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

 

"За момента е един вицепремиер, дали ще има втори - питайте ГЕРБ и ППДБ. Ние в изпълнителната власт няма да участваме - нито на ниво министри, нито на ниво зам.-министри", каза още Делян Пеевски.

 

"Ще подкрепим и двете кандидатури за конституционни съдии, за които са се разбрали колеги", добави Пеевски.

 

"Писмото на Ахмед Доган е много ясно и е насочено към всички наши структури. Ще има ново начало в ДПС, ще се върнем при хората, защото някъде връзката е прекъсната", коментира Пеевски.

 

"Беше ясна критиката ми към г-н Тагарев. Не съм му искал оставката. Той ми се обади на следващия ден, за да ми обясни какво е станало. Аз поисках да поеме отговорност и да се извини на парламента. Очаквам да си поднесе извиненията", допълни още Пеевски.

Още от "Политика"

Цветлин Йовчев: България не е приоритетна цел, но трябва да положим усилия за укрепване на границата

"Ако конфликтът в Ливан не е особено продължителен и ескалацията спадне - не се очаква засилен мигрантски натиск към Европа", подчерта бившият председател на ДАНС

Прочетете повече прочетете повече

Радев събира Консултативният съвет за национална сигурност заради конфликтите в Близкия Изток

Темата на заседанието е "Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия Изток. Необходимост от предприемане на мерки"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени