Проф. Вили Лилков: Доверието от страна на ГЕРБ-СДС към ПП-ДБ е силно нарушено, изходът е експертно правителството

Доверието от страна на ГЕРБ-СДС към ПП е силно нарушено

Проф. Вили Лилков
Проф. Вили Лилков Източник: Zonanews

"Чуха се много притеснителни неща. Според мен в тази ситуация трябва да се излезе. Доверието от страна на ГЕРБ-СДС към ПП е силно нарушено. Струва ми се, че се отива към вариант на експертно правителство, без политически фигури, излъчено с общ консенсус от двете страни, с коментар и преценка на всяко едно назначение в държавата”. Това коментира по NOVA NEWS проф. Вили Лилков. 

 

Има връзка между бавенето на мандата от страна на президента и пресконференцията на Радостин Василев, на която пусна онзи запис, добави той. бе категоричен, че ако не се реализира вторият мандат, се отива пак на предсрочни избори с всички последствия за държавата.

 

ГЕРБ сега е в по-силна позиция, коментира той последствията от огласения запис от заседанието на ПП. Убеден е, че Мария Габриел тябва да остане водеща фигура в този кабинет. 

 

Изходът сега обаче е правителството да е само от експерти, смята бившият член и общински съветник от ДСБ. Като те бъдат отново договорени между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени