Протестът на полицаи и надзиратели ще продължи

След два дни обявяват новите си стъпки. Сега махат палатковия лагер

Палатков лагер на служители на МВР до Министерствто на финансите
Палатков лагер на служители на МВР до Министерствто на финансите Източник: Zonanews

Управителните съвети на синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и на синдиката на служителите в затворите в България прекратяват десетдневния палатков протест пред Министерството на финансите.

 

Това съобщиха от формациите. Двете организации преминават към общи действия, защото казват, че за пореден път са убедени в пренебрежението на управляващите страната към социално-икономическите права на служителите в МВР и Министерството на правосъдието.

 

"Работим за сигурността на България и българския народ. В приватизационни сделки не сме участвали, нито сме усвоявали еврофондове и ще защитаваме правото си на достойни условия на труд и на достойно заплащане, както сме го правили от 2009 г. досега", посочват синдикатите.

 

Те настояват за реална, а не имитативна, в разрез с обявените намерения реформа, която да гарантира необходимите средства и ресурси за борба с престъпността и добро заплащане на труда. От формациите посочват, че протестът ще продължи. След два дни ще обявят следващите си стъпки.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени